Besinlerle İlgilenmiyorlar

Kerem20

Yumurta
Üye
Dün sadece 4 nanitik işçili kolonime kulak çöpü ucuyla şekerli su verdim. Yalnızca Kraliçe 1 dakika kadar başında ilgilenip, çok az içip geri döndü. Abdomeninin şiştiğini de söyleyemem. İşçiler hiç ilgilenmedi. Ayrıca aynı gün birkaç saat sonra yulaf, kanarya yemi, darı ve haşhaştan oluşan birkaç tohum parçası verdim. O kadar da ilgili değiller. Sorun nedir? Açlıktan herhangi bir problem yaşarlar mı? Verdiğim tohumların şekli:
20260525_194408.jpg

anakin

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Dün sadece 4 nanitik işçili kolonime kulak çöpü ucuyla şekerli su verdim. Yalnızca Kraliçe 1 dakika kadar başında ilgilenip, çok az içip geri döndü. Abdomeninin şiştiğini de söyleyemem. İşçiler hiç ilgilenmedi. Ayrıca aynı gün birkaç saat sonra yulaf, kanarya yemi, darı ve haşhaştan oluşan birkaç tohum parçası verdim. O kadar da ilgili değiller. Sorun nedir? Açlıktan herhangi bir problem yaşarlar mı? Verdiğim tohumların şekli:
Ekli dosyayı görüntüle 77452
Messorlar şekerli suyla nedeyse hiç ilgilenmezler zaten. Tohumu da biraz kırıp verin o tohumlar çok sert nanitikler için. Bu arada tohumların da verdiğiniz gibi başına üşüşmeyeceklerdir. Tohumları paramparça etmeden hafif kırıp verdikten sonra gerisini dert etmenize gerek yok onlar acıktıkça ufak ufak yerler.