Beraber kraliçeler?

Yusufii

Yumurta
Üye
Kraliçe karınca arayışımda birden fazla kraliçe kraliçe karınca elde ettim, yanımda tüp bulunmadığı için eve kadar aynı ortamda taşımak durumunda kaldım. Bir sorun teşkil eder mi? Stres yapar mı yada saldırganlık?

Moderatör tarafında düzenlendi:

sedatettin

Nanitik
Üye
Bu biraz kraliçenin türüne ve davranışlarına bağlı, aynı tür ise dayanırlar biraz zaten ikili veya multi yapanlar o şeklide yapıyor

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Cinse göre saldırganlık gösterebilirler. Eğer kayıp yoksa bir sıkıntı olmaz.

Yusufii

Yumurta
Üye
Bu biraz kraliçenin türüne ve davranışlarına bağlı, aynı tür ise dayanırlar biraz zaten ikili veya multi yapanlar o şeklide yapıyor
Hepsi aynı cins 6 adet karınca eve ulasana kadar yan yana olacak doğal ortam olması için doğrudan kraliçeleri aldığım sahilin kumunu zemine koydum havalandırması olmadığı için umarım aşırı sıcak veya bunalıma olmaz

Cinse göre saldırganlık gösterebilirler. Eğer kayıp yoksa bir sıkıntı olmaz.
Şuanlık kayıp yok evde tüplere ayırana kadar bekleyeceğim umarım ileride de olmaz

yücehayvanat

Pupa
Üye
Hepsi aynı cins 6 adet karınca eve ulasana kadar yan yana olacak doğal ortam olması için doğrudan kraliçeleri aldığım sahilin kumunu zemine koydum havalandırması olmadığı için umarım aşırı sıcak veya bunalıma olmaz

Şuanlık kayıp yok evde tüplere ayırana kadar bekleyeceğim umarım ileride de olmaz
Hocam kum zemin sağlıklı değil bilginize doğadan alınan kum çakıl vb. maddeler kullanımdan önce kaynatılmalıdır mümkünse kumu kullanmayın ayrıca fotoğraf atarsanız cinsini tespit edip multiqueen olmaya yatkın mı değil mi öğrenebiliriz

Yusufii

Yumurta
Üye
Hocam kum zemin sağlıklı değil bilginize doğadan alınan kum çakıl vb. maddeler kullanımdan önce kaynatılmalıdır mümkünse kumu kullanmayın ayrıca fotoğraf atarsanız cinsini tespit edip multiqueen olmaya yatkın mı değil mi öğrenebiliriz
Uyarı için çok teşekkür ederim kum kısmını hiç bilmiyordum eve varır varmaz tür teyiti ve Multiquen uygunluğu için hemen resim atacağım

Yusufii

Yumurta
Üye
Uyarı için çok teşekkür ederim kum kısmını hiç bilmiyordum eve varır varmaz tür teyiti ve Multiquen uygunluğu için hemen resim atacağım
Bahsettiğim kum ve karıncalar bu şekilde

Ekli dosyalar

• IMG-20260621-WA0000.jpg
    IMG-20260621-WA0000.jpg
    76.5 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG-20260621-WA0007.jpg
    IMG-20260621-WA0007.jpg
    26.8 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG-20260621-WA0005.jpg
    IMG-20260621-WA0005.jpg
    35.8 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG-20260621-WA0004.jpg
    IMG-20260621-WA0004.jpg
    23.2 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG-20260621-WA0003.jpg
    IMG-20260621-WA0003.jpg
    29.7 KB · Görüntüleme: 20

Yusufii

Yumurta
Üye
Lasius kraliçeleri hocam siz yine de kumu kullanmayın veya kaynatın kullanmadan önce
Tamamdır risk almamak için kum kullanmayacağım sormak istediğim bir farklı konu ise bu kraliçelerin hala kanat dökmemiş olması yumurtlama süresi veya tüp içerisinde bulunması gibi durumlara etki eder mi sorun olur mu bu ilk deneyimim olduğu için bilmiyorum

ahmet55

Nanitik
Üye
Evet yuva ağzından alındıysa muhtemelen döllenmemiştir. Başka yerden alındıysa da kanat dökmese bile yumurtlayanlar var. Yani yuva ağzından alınmadıysa 1 hafta karanlık, sallanmayan bir yerde bekletin.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Aynı ortamda ışıkta olmaları şartıyla kalabilirler, karanlık ortamda saldırganlık başlar. Ve bir tanesi kalana kadar öldürülürler.

Yusufii

Yumurta
Üye
Evet yuva ağzından alındıysa muhtemelen döllenmemiştir. Başka yerden alındıysa da kanat dökmese bile yumurtlayanlar var. Yani yuva ağzından alınmadıysa 1 hafta karanlık, sallanmayan bir yerde bekletin.
Şimdi önerilerinize göre loş ortamda 4 adet ve tüp içerisinde karanlıkta olacak şekilde bir adet karıncayı yerleştirdim bir hafta içerisinde durumu değerlendireceğim

Yusufii

Yumurta
Üye
Hocam onların hepsi prenses olmasın sakın? Hepsi kanatlı olduğundan yuva ağzından veya yakınından almış olmalısınız. Döllenmemiş olma ihtimalleri çok yüksek. Birkaç gün içinde kanatlarını dökmezlerse doğaya salabilirsiniz.
Hocam 3 adet yan yana bulunan karıncalardan ikisi az önce gözlerimin önünde kanatlarını döktüler aşşağıda kalan siyah kısımlar kanatları loş ışık altında tutuyorum

Ekli dosyalar

• IMG_20260621_152536.jpg
    IMG_20260621_152536.jpg
    29.4 KB · Görüntüleme: 10

isimsizadam

Larva
Üye
Hocam 3 adet yan yana bulunan karıncalardan ikisi az önce gözlerimin önünde kanatlarını döktüler aşşağıda kalan siyah kısımlar kanatları loş ışık altında tutuyorum
Benim Lasius'larım bulduktan 1 gün sonra yumurtlamışlardı. Seninkiler de yarın yumurtlayabilirler.

Yusufii

Yumurta
Üye
Benim Lasius'larım bulduktan 1 gün sonra yumurtlamışlardı. Seninkiler de yarın yumurtlayabilirler.
Karanlıkta bırakmalımıyım peki? yoksa bu şekilde loş ışık yeterli olur mu, olursa da ne süreyle ışık olamlı rahat olmaları için hangisini yapmam gerektiğini bilmiyorum

ahmet55

Nanitik
Üye
Karanlıkta bırakmanızı tavsiye ederim strese girmemesi için loş ışık yeterli olmaz. Sallanmıyacak bir yerde saklamanız lazım.Bir de hafada 2 defa kontrol etmeniz daha iyi olur.

yücehayvanat

Pupa
Üye
Hocam formicariuma koymanız çok iyi değil hem cins küçük hem alan büyük bir de işçiniz yok ondan kraliçe strese girebilir test tüpüne almanız iyi olur bir de hocam bu kraliçelerini multi olması kraliçelere bağlı pleometrosis boyunca birbirlerine tahammül ederler ama işçilerden sonra biri kalana kadar hepsi öldürülebilir yani bu kraliçelerin multi olması şansa bağlı

Son düzenleme: