Ben Berkalp

Berkalp

Yumurta
Üye
Ben bu hobiye daha yeni başladım kendime companatus samius türünü aldım yaklaşık 15 gün oluyor aldığımda 4 pupali geldi suan ilk iki işçisini çıkardı ilk işçisini çıkardığı gün şekerli su beslemesi yaptım kulak pamuğunun ucu ile içmediler sonra 3 gün beklettim asetat kagidi ile koydum bu sefer heralde icmislerdi cok az su da azalma vardi sonra 1 gün beklettim ikinci iscide çıktı sonda 2.işci çıktıktan 2 gün beklettim sonra bu sabah kraliçe tüpün içinde sürünmeye başladı akşam kontrol ettiğimde kralice sırt üstü yatıyordu nemli pamuğun orda arada bir antenlerini başını kollarini ayaklarını oynatiyordu yumurtaları ile ilgilenmiyordu işciler ilgileniyordu bende gece yarısı asetat kağıdının üzerine şekerli su koydum sizce ne yapmam lazım?

Antcolony

Media
Üye
Ben bu hobiye daha yeni başladım kendime companatus samius türünü aldım yaklaşık 15 gün oluyor aldığımda 4 pupali geldi suan ilk iki işçisini çıkardı ilk işçisini çıkardığı gün şekerli su beslemesi yaptım kulak pamuğunun ucu ile içmediler sonra 3 gün beklettim asetat kagidi ile koydum bu sefer heralde icmislerdi cok az su da azalma vardi sonra 1 gün beklettim ikinci iscide çıktı sonda 2.işci çıktıktan 2 gün beklettim sonra bu sabah kraliçe tüpün içinde sürünmeye başladı akşam kontrol ettiğimde kralice sırt üstü yatıyordu nemli pamuğun orda arada bir antenlerini başını kollarini ayaklarını oynatiyordu yumurtaları ile ilgilenmiyordu işciler ilgileniyordu bende gece yarısı asetat kağıdının üzerine şekerli su koydum sizce ne yapmam lazım?
İyi hobiler! Kraliçenin Sırt üstü yatması çok iyi değil. Bu kraliçenin öleceği anlamına gelir. Yapabileceğiniz tek şey beslemek.

AlvaysMvP

Yumurta
Üye
Geçmiş olsun. Kraliçenin sırt üstü yatıp bacaklarını oynatması ağır stres şokuna veya bitkinliğe işaret ediyor
Camponotus samius strese son derece hassas bir türdür. Son günlerde tüpün defalarca açılması, ışık tutulması ve kurcalanması kraliçeyi şok durumuna sokmuş.
İlk işçiler çıktığında sadece şekerli su vermekte yetmez mutlaka minik bir protein parçası verilmelidir enerjisiz kalmakda kraliçeyi düşürmüş olabilir.
Şu an içeri tekrar şekerli su koymaya çalışmak veya tüpü sallamak kraliçeyi tamamen kaybetmenize yol açar.
2-3 gün hiç bakmayın işçiler zaten yumurta ile ilgileniyorsa kraliçenin şoktan çıkması için tek şansı bu süre olabilir

Eğer kraliçe bu sürede şoktan çıkıp tekrar ayağa kalkar ve normal duruşuna dönerse, işte o zaman işçilerin erişebileceği şekilde minik bir protein parçası koyabilirsiniz