başlangıç için kolay karides türü

guist

Yumurta
Üye
Başlangıç için kolay beslenebilen karides türleri hangileri ve beslemek için tam olarak neler gerekir?

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Neocardinia türlerinden herhangi birisi ile başlayabilirsiniz. Caridinia ve Sulawesi türleri biraz daha bakım olarak zor ve maliyetlidir.

Neocardinialar için;
Minimum 20-30 litre bir akvaryum
1 adet pipo filtre
Mosslar ve isteğe bağlı diğer bitkiler
Bitki ve mosslar için 1 adet ışık
Tabana Nötr bir taban malzemesi (dere kumu,bazalt kum vs...) Yeterlidir.

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Bütçe konusunda sıkıntım yok olmuşken her şeyi ile olsun diyorsanız dediğim malzemelere ek olarak
Catappa yaprağı, kızılağaç kozalağı, petri kabı ve yemleme borusu, mineral powder, glucazyme gibi çeşitli ürünleri de kullanabilirsiniz. Ama lütfen canlıları almadan önce iyice araştırıp bilgi sahibi olun. Kurulumdan sonra canlıları eklemeden önce azot döngüsünün oluştuğuna emin olun.

Ayrıca bu konuda Neocardinialar ile ilgili bilinmesi gereken temel şeylerin neredeyse hepsini anlattım iyice okuyun yine bir sorunuz olursa birilerine sorup danışın.

guist

Yumurta
Üye
söylediğiniz türü atakan petshopda bulamadım başka satın alabileceğim bir yer varmı?

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Neocardinia belli bir tür değildir daha çok türlerden oluşan bir topluluktur. Sarı Ateş Neon, Bloody Mary, Mavi Melek, Siyah Gül, Kiraz, Green Jade, Rili, Turuncu sakura gibi karideslerin hepsi Neocardinia türüdür. Ben karidesler dahil beslediğim tüm canlıları bu işi ticaret olarak yapan kişilerden değil, hobi için besleyen kişilerden almayı tercih ediyorum.Yanlış anlaşılmasın amacım herhangi bir satıcı ya da üreticiyi kötülemek vs... Değil. Karidesi bir site üzerinden alacaksan PetPazarım, KaridesMarket,KaridesEvi gibi sitelere bakabilirsin 3ününde sahibi karides hobisinde tanınmış güvenilir kişiler.

guist

Yumurta
Üye
Neocardinia belli bir tür değildir daha çok türlerden oluşan bir topluluktur. Sarı Ateş Neon, Bloody Mary, Mavi Melek, Siyah Gül, Kiraz, Green Jade, Rili, Turuncu sakura gibi karideslerin hepsi Neocardinia türüdür. Ben karidesler dahil beslediğim tüm canlıları bu işi ticaret olarak yapan kişilerden değil, hobi için besleyen kişilerden almayı tercih ediyorum.Yanlış anlaşılmasın amacım herhangi bir satıcı ya da üreticiyi kötülemek vs... Değil. Karidesi bir site üzerinden alacaksan PetPazarım, KaridesMarket,KaridesEvi gibi sitelere bakabilirsin 3ününde sahibi karides hobisinde tanınmış güvenilir kişiler.
he tamam teşekkürler