Başka sehire gidiyorum

okanbabbba

Yumurta
Üye
Merhaba arkadaşlar ben başka şehire üniversite okumaya gidiyorum malum kyk da kalacağım kolonim evde kalacak. Kolonimin tüpün de ki su bitince karıncalarım yaşamaya devam eder mi? Kardeşime yemliğe tohum koymasını söyledim yapacak bide şekerli su koymasını da söyledim yemliğin küçük kısmına koyacak ihmal etmeden. Ocak ayına kadar böyle devam yaşamaya devam edebilirler mi?

MehmetÖzkan

Pupa
Üye
Merhaba arkadaşlar ben başka şehire üniversite okumaya gidiyorum malum kyk da kalacağım kolonim evde kalacak. Kolonimin tüpün de ki su bitince karıncalarım yaşamaya devam eder mi? Kardeşime yemliğe tohum koymasını söyledim yapacak bide şekerli su koymasını da söyledim yemliğin küçük kısmına koyacak ihmal etmeden. Ocak ayına kadar böyle devam yaşamaya devam edebilirler mi?
Memlekete dönene kadar test tüpündeki su tamamen bitecekse koloni hayatta kalamaz.Karıncalar,yumurtalar ve kraliçe kuruyarak ölür.Üniversiteye gitmeden önce transfer yapmalısın.

okanbabbba

Yumurta
Üye
Memlekete dönene kadar test tüpündeki su tamamen bitecekse koloni hayatta kalamaz.Karıncalar,yumurtalar ve kraliçe kuruyarak ölür.Üniversiteye gitmeden önce transfer yapmalısın.
Kaldıkları yer çok serin hocam sıcak bir ortamda değiller su ihtiyaçlarını öyle karşılayamazlar mı? Tüpün su oranı daha 1-2 ay götürür ama ondan sonrası için nasıl olur bilmiyorum

Mogo

Nanitik
Üye
Kardeşinize biraz öğretin gitmeden o kendisi yapsın bence en mantıklısı bu.

Mikrox

Replete
Yardımsever
Üye
Ocağa kalan süre 3 ay 20 gün kadar bir süre. Eğer 16x160 test tüpü alırsanız ve ağaşığda attığım outworld modeli gibi bir model alıp, tüpleri 4 tane olacak şekilde oraya bağlarsanız bu süreçte siz yokken bir sorun yaşamazlar. Ek olarak koloniyi kyk ya yanınızda da götürebilirsiniz.
tup-cogaltici-outworld.jpg
Küçük modelleride mevcuttur.

okanbabbba

Yumurta
Üye
Kardeşinize biraz öğretin gitmeden o kendisi yapsın bence en mantıklısı bu.
Bahsettim öyle bir ihtimal de neler yapacağını umarım başarabilir.

Ocağa kalan süre 3 ay 20 gün kadar bir süre. Eğer 16x160 test tüpü alırsanız ve ağaşığda attığım outworld modeli gibi bir model alıp, tüpleri 4 tane olacak şekilde oraya bağlarsanız bu süreçte siz yokken bir sorun yaşamazlar. Ek olarak koloniyi kyk ya yanınızda da götürebilirsiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 88324
Küçük modelleride mevcuttur.
Hocam bahsettiğiniz için çok teşekkür ederim bunun gibi modeller varsa nerden bulabilirim suyu bittiğinde sipariş edip kardeşime yaptırayım. Kolonim messor 20 yakın işçisi var.

Mikrox

Replete
Yardımsever
Üye
Bahsettim öyle bir ihtimal de neler yapacağını umarım başarabilir.

Hocam bahsettiğiniz için çok teşekkür ederim bunun gibi modeller varsa nerden bulabilirim suyu bittiğinde sipariş edip kardeşime yaptırayım. Kolonim messor 20 yakın işçisi var.
İsim vermek ne kadar doğru bilmiyorum ama öneri olarak bu modeli antistic.com sitesinden aldım. Yanında 4 tüple beraber gönderim sağlanıyor. Kargoları da bir o kadar hızlı. İsterseniz o sitelere bakabilirsiniz.

acemihobicilemon

Larva
Üye
Bence kardeşimizin transfer yapması en mantıklı olan. Eğer yaşı falan yapabilecek seviyedeyse öğretmenizi öneririm.

MehmetÖzkan

Pupa
Üye
Kaldıkları yer çok serin hocam sıcak bir ortamda değiller su ihtiyaçlarını öyle karşılayamazlar mı? Tüpün su oranı daha 1-2 ay götürür ama ondan sonrası için nasıl olur bilmiyorum
Hocam 1-2 ay götürürse çok iyi,kardeşinize öğretebilirsiniz.Kardeşiniz yapamazsa,aynı şehirde oturduğunuz forum kullanıcısı bulmak ta bir seçenek.Ytong tarzı veya 3D formikaryuma geçebilirsiniz.Eğer outworldünüz yoksa bence bağlamak mantıklı olabilir çünkü su ihtiyaçlarının bir kısmını outworld ile giderirler tüpteki su daha yavaş biter.Şuan aklıma başka çözüm yolu gelmiyor. :(