Bana bir sürüngen önerin Lütfen (Yılan ve gecko haricinde.).

KratosMillerMORGAN

Yumurta
Üye
Başlıkta yasa gibi bana güzel bir sürüngen olsun; bukalemun olur, blue tongue skink olabilir. Sakallı ejder bulamam şu anda piyasası karıştı. Uromastyx’lere baktım, güzel hayvanlar gibi de otçul olmasalar. Başka önerdiğiniz, boyutları aman aman büyük olmayan? Şimdi Blue tongue skink güzel de teraryumu büyük olmalı, şüphede kaldım. Yardımcı olur musunuz?
(y)

Hemitheconyx

Larva
Üye
Blue tongue skinki Türkiye şartlarında bulmanız imkansıza yakın . Otçul istemediğinizi vurgulamışsınız ama uromastyxler cidden bakımı keyifli canlılardır birçok besleyende öneriyor fakat karar size kalmış . Bukalemunları besleme konusunda gerek ömürlerinin kısa olması gerek çok kolay stres olabilmeleri gerek ele alınabilirlik konusunda toleranslı olmamaları gibi nedenler dolayısıyla ben pek tercih etmiyorum . Ama benim görüşümce size en uygun canlı sudan zırhlı kertenkelesi olacaktır .

KratosMillerMORGAN

Yumurta
Üye
Blue tongue skinki Türkiye şartlarında bulmanız imkansıza yakın . Otçul istemediğinizi vurgulamışsınız ama uromastyxler cidden bakımı keyifli canlılardır birçok besleyende öneriyor fakat karar size kalmış . Bukalemunları besleme konusunda gerek ömürlerinin kısa olması gerek çok kolay stres olabilmeleri gerek ele alınabilirlik konusunda toleranslı olmamaları gibi nedenler dolayısıyla ben pek tercih etmiyorum . Ama benim görüşümce size en uygun canlı sudan zırhlı kertenkelesi olacaktır .
Mavi dilli yi bulurum bende biraz araştırdım pekde iyi değil yani boyu uzun. Bukalemun güzel canlı ama ömrü sıkıntı. Uromastyx i bilemem. Peki sizin beslediğiniz ya da başka önerdiğiniz varmı ??

Hemitheconyx

Larva
Üye
Mavi dilli yi bulurum bende biraz araştırdım pekde iyi değil yani boyu uzun. Bukalemun güzel canlı ama ömrü sıkıntı. Uromastyx i bilemem. Peki sizin beslediğiniz ya da başka önerdiğiniz varmı ??
Yanlış anlamayın kötü anlamda demiyorum fakat maalesef bulurum demekle olmuyor . Türkiye'de yasallık süreci olduğundan beri sürüngen piyasasında mavi dilli gibi canlıları bulmanız pek kolay değil ve bulsanız bile emin olun gereksiz pahalı olacaktır . Boy konusunda gerekli yaşam alanı ihtiyaçlarını karşılarsanız güzel canlılardır sudan zırhlı kertenkeleleri . Bunlar dışında pek önerebileceğim sürüngen yok ve kısa araştırmalar sonucu ani kararlar almayın derim . Bende ilk başladığımda her sürüngene bakmak istiyordum fakat biraz detaylı araştırıp deneyimli kişilerden tavsiye alınca pek çok sürüngenin bakım için uygun olmadığını anladım .