Balıklarım Ölüyor

scoidz

Yumurta
Üye
Arkadaşlar merhaba okula çıkışı eve geldiğimde 9 10 yavrumun hepsi ölmüştü ertesi gün 2 dişi lepistesim ve 2 cüce vatozum öldü ısıyı 24 derecede tutuyordum düzenli su değişimi ve dip çekimi yapmama rağmen öldüler gözlemlediğim kadarıyla bir hastalıkları da yoktu bunun sebebi sizce ne olabilir:(

Pamir_kandemir

Yumurta
Üye
Merhaba akvaryum litresi ve kullanılan malzemeler nedir acaba?

scoidz

Yumurta
Üye
50 litre bir tankım var 50w ısıtıcı ve pipo filtre kullanıyorum yavrular için de rafya kullanıyorum

Benkimim

Yumurta
Üye
su tam oturmamış olabilir foto koyabilirsen bi bakalım tankda anormal birşey varmı onun dışında söylenebilecek birşey yok su değişimi ne kadar yapıyorsun pipo filtreyi temizliyomusun kum olarak ne kullanıyosun bir sürü neden olabilir hocam tankın fotosunu bir kaç açıdan çekip koyun bakalım

Mundereous

Yumurta
Üye
Arkadaşlar merhaba okula çıkışı eve geldiğimde 9 10 yavrumun hepsi ölmüştü ertesi gün 2 dişi lepistesim ve 2 cüce vatozum öldü ısıyı 24 derecede tutuyordum düzenli su değişimi ve dip çekimi yapmama rağmen öldüler gözlemlediğim kadarıyla bir hastalıkları da yoktu bunun sebebi sizce ne olabilir:(
En son ne zaman su değişimi yaptın?

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Yazılanlara bakarsak anormal bir durum yok. sadece piponun yanında ek filtrasyon olmadan kullanılmasını tavsiye etmiyorum fakat ölüme de sebep olmaz tabiki. daha detaylı bilgi verirseniz çok iyi olur.(su değişimi ne zaman yapıldı, kullanılan su nedir, düzenleyici kullanılıyor mu, balıkları ölü olarak nerede buldunuz[bazen rafyaya takılabiliyorlar bende çok yaşadım bunu], akvaryumun-balıkların fotoğrafı vs.)

CNYTYLMZ

Yumurta
Üye
Arkadaşlar durduk yere hicbisey olmaz balıklara ısıtıcı bozulmuş suyu çok ısıtmıs olabilir su degisimlerini aksatmissindir veya dipte çok pislik birikmistir nitrat patlamış olabilir 50 litrede pipoyla 100 lerce balık büyüttüm pipo yeterlidir su değişimi dip çekimini aksatmiyorsan kumunda problem olabilir sistem oturmamış olabilir akvaryumu ne zaman kurdun daha fazla ayrıntı gerekiyor

scoidz

Yumurta
Üye
Sorunun kaynağını buldum sanırım ısıtıcımın termostatı bozulmuş yenisini aldım bugün bunda da sıkıntı çıkmaz umarım şuan her şey şuanlık normal gözüküyor cevap veren herkese teşekkürler🧡