Balıklarım neden ölüyor olabilir?

Bojoo

Yumurta
Üye
Öncelikle merhaba. Ben salı günü 10 lepistes, 9 kırmızı burun tetra ve 3 neon tetra aldım.

Öncelikle birinci sorum: Bu türlerin birlikte yaşamasında bir sorun bulunmakta mı?

İkinci sorum: Daha kuralı 3 gün bile olmamışken bütün neon tetralarım 1,5 gün içinde öldü. Kırmızı burunlarda şu an 5 tane kaldı. Ölmeden önce çok garip hareket ediyorlardı. Lepisteslerden de 2 tane erkek öldü. İç filtre var, büyük ama her zaman çalıştırmıyorum. Ondan olabilir mi? Bir balığımda beyaz benek var. Bu normal mi? Hiç anlamadım.

100 litrelik akvaryumda 24 balık vardı, şimdi 14’e düştü. 2–3 gün içinde yardımcı olursanız çok güzel olur.

Uykusuz

Larva
Üye
Beyaz benek varsa beyaz benek hastalığı olabilir benim de lepisteslerime gelmişti. Bildiğim kadarıyla bir parazit türü ve balığın üstüne bir sürü minik beyaz benek olarak yapışıyor sonra çoğalıyor . Tedavisi ilaçla yapılıyor diye biliyorum. Fotoğraf atarsanız belki daha iyi olabilir çünkü farklı bir durum da olabilir benim aklıma gelen bu.
Lepistes ve tetralar birlikte yaşayabiliyor diye biliyorum.

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Öncelikle merhaba. Ben salı günü 10 lepistes, 9 kırmızı burun tetra ve 3 neon tetra aldım.

Öncelikle birinci sorum: Bu türlerin birlikte yaşamasında bir sorun bulunmakta mı?

İkinci sorum: Daha kuralı 3 gün bile olmamışken bütün neon tetralarım 1,5 gün içinde öldü. Kırmızı burunlarda şu an 5 tane kaldı. Ölmeden önce çok garip hareket ediyorlardı. Lepisteslerden de 2 tane erkek öldü. İç filtre var, büyük ama her zaman çalıştırmıyorum. Ondan olabilir mi? Bir balığımda beyaz benek var. Bu normal mi? Hiç anlamadım.

100 litrelik akvaryumda 24 balık vardı, şimdi 14’e düştü. 2–3 gün içinde yardımcı olursanız çok güzel olur.
Doğrudan sebep olmasa bile hatalı bir kurulum olmuş gibi duruyor. Kurulum yapıldıktan sonra canlı eklemeden önce azot döngüsünün oluşması ve akvaryum kimyasının oturması için bakteri kültürü eklemesi yaptıysanız en az 1 hafta, yapmadıysanız en az 30 gün beklemeniz gerekirki dediğimiz döngüler oluşsun. İkinci olarak iç filtre hem fazla geliyor olabilir hemde filtrenin sürekli açık olması gerekli. Filtreyi sürekli açıp-kaparsanız hem oluşmakta olan bakteri kültürünüz hemde canlılarınız oksijen eksikliği çeker.

Beyaz benek normal değil hastalık özellikle tetralsr arasında çok hızlı yayılır. Su sıcaklılığınız sabit değilse ondan kaynaklanması ya da aldığınız yerden hasta gelmiş olması olası.

Bojoo

Yumurta
Üye
Beyaz benek varsa beyaz benek hastalığı olabilir benim de lepisteslerime gelmişti. Bildiğim kadarıyla bir parazit türü ve balığın üstüne bir sürü minik beyaz benek olarak yapışıyor sonra çoğalıyor . Tedavisi ilaçla yapılıyor diye biliyorum. Fotoğraf atarsanız belki daha iyi olabilir çünkü farklı bir durum da olabilir benim aklıma gelen bu.
Lepistes ve tetralar birlikte yaşayabiliyor diye biliyorum.
Bu şekilde gözüküyor iyice büyüdü hamile yumurtalığa alırken çok küçük vardı belki normaldir dedim böyle oldu

Doğrudan sebep olmasa bile hatalı bir kurulum olmuş gibi duruyor. Kurulum yapıldıktan sonra canlı eklemeden önce azot döngüsünün oluşması ve akvaryum kimyasının oturması için bakteri kültürü eklemesi yaptıysanız en az 1 hafta, yapmadıysanız en az 30 gün beklemeniz gerekirki dediğimiz döngüler oluşsun. İkinci olarak iç filtre hem fazla geliyor olabilir hemde filtrenin sürekli açık olması gerekli. Filtreyi sürekli açıp-kaparsanız hem oluşmakta olan bakteri kültürünüz hemde canlılarınız oksijen eksikliği çeker.

Beyaz benek normal değil hastalık özellikle tetralsr arasında çok hızlı yayılır. Su sıcaklılığınız sabit değilse ondan kaynaklanması ya da aldığınız yerden hasta gelmiş olması olası

Beyaz benek normal değil hastalık özellikle tetralsr arasında çok hızlı yayılır. Su sıcaklılığınız sabit değilse ondan kaynaklanması ya da aldığınız yerden hasta gelmiş olması olası
Alırken böyle değildi diye hatırlıyorum yaklaşık 2.5 saat yolculuk çektiler ve şu sıcaklığı hiç değişmedi hep 26 derece de sabitti ve koyarken 2 tane fln salyangoz vardı içinde 2 gündür ordalardı bende yeterli diye düşündüm

Ekli dosyalar

• IMG_6870.jpeg
    IMG_6870.jpeg
    17.4 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_6869.jpeg
    IMG_6869.jpeg
    18.7 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_6872.jpeg
    IMG_6872.jpeg
    14.1 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_6871.jpeg
    IMG_6871.jpeg
    15.3 KB · Görüntüleme: 6

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Bu şekilde gözüküyor iyice büyüdü hamile yumurtalığa alırken çok küçük vardı belki normaldir dedim böyle oldu

Alırken böyle değildi diye hatırlıyorum yaklaşık 2.5 saat yolculuk çektiler ve şu sıcaklığı hiç değişmedi hep 26 derece de sabitti ve koyarken 2 tane fln salyangoz vardı içinde 2 gündür ordalardı bende yeterli diye düşündüm
Öncelikle tedaviden önce akvaryum şartlarını iyileştirmeniz de fayda var. İç filtreniz fazla akıntı yapıyorsa en acilinden litrenize uygun bir şelale ya da dış filtre edinin,ısıtıcınız yoksa ısıtıcı da alın. Ayrıca dediğim gibi 3 gün önce kuruldu derken bu 3 gün öncesinde azot döngüsünün oluşmasını sağlamadıysanız şimdilik günlük besleme + dip çekimi yaparak devam edin, yemleri yediklerini görerek zemine düşmeyecek miktarda vermeye özen gösterin. Canlıların daha fazla zarar görmemesi adına azot döngüsünün doğal yollar ile oluşmasını beklemeden seachem, tropical, sera gibi bilindik markaların bakteri kültürlerinden edinin ve kullanın.

Görseldeki balık kesinlikle beyaz benek değil, beyaz benek hastalığı küçük toplu iğne ucu kadar noktalar şeklinde belli eder. Sizin balığınızda muhtemelen bir çeşit mantar hastalığı mevcut ya da daha önceki bir yaranın mantarlaşması sonucu oluşan bir hastalık mevcut. Hastalık belirtileri gösteren tüm balıkları ayrı bir yere ayırın ve sera mycopur gibi bir mantar ilacı ile tedaviye başlayın. Tedavi sürecinde düzenli su değişimi ve bir hava taşı ile yüksek O2 desteği sağlamaya çalışın.