Elma salyangozu fazlaca kirlilik yarattığından bu hacim için fazla gelecektir.Zaten 2 tane karides varken daha fazla balık almak eziyet gibi olur elma salyangozu gibi şeyler koyabilirsiniz ama
Çok fazla dekor ekleyip hacmi daha fazla küçültmeden betta bakabilirsiniz (yine de daha büyük hacimler gereklidir) veya balık yerine birkaç karides daha alabilirisiniz. Onun dışında bu hacimde balık önermiyorum.16 lt akvaryum için ne tür balık öneriniz?
Şu anda 2 karides var.
İwagumi yapıp karides kolonisi sizin için en iyisi olur bence. Isıtıcı varsa betta olur.16 lt akvaryum için ne tür balık öneriniz?
Şu anda 2 karides var.
Bence karidesten ilerle biraz daha karides al. İllaki balık istiyorsan karidesleri gözden çıkarıp betta ekleyebilirsin.16 lt akvaryum için ne tür balık öneriniz?
Şu anda 2 karides var.
Karides ile betayı birlikte besleyen biri olarak beta yetişkin veya genç karideslere saldırmaz, hatta genelde görmezden gelir ama yavruları yer. Eğer üretim amaçlı beslemiyorsa karidesleri çok bir sıkıntı olmaz. Yeterince bitki koyarsa illaki birkaç yavru büyür ve devamlılık sağlanır.Bence karidesten ilerle biraz daha karides al. İllaki balık istiyorsan karidesleri gözden çıkarıp betta ekleyebilirsin.
betta ile karides önerilmez erişkin boy karidesleri yutmaya çalışıp yutamadığı için betta ölümleri yaşayan bir çok hobici mevcut.Karides ile betayı birlikte besleyen biri olarak beta yetişkin veya genç karideslere saldırmaz hatta genelde görmezden gelir ama yavruları yer eğer üretim amaçlı beslemiyorsa karidesleri çok bir sıkıntı olmaz yeterince bitki koyarsa illaki birkaç yavru büyür ve devamlılık sağlanır
Ben kendi tecrübelerimi söylüyorum, öyle nadir durumlar da olabilir tabii ki ama betanın ağız yapısı gereği yetişkin bir karidesi ağzına alamaz. En fazla yavruluktan bir tık büyük karideslerde olma ihtimali var.betta ile karides önerilmez erişkin boy karidesleri yutmaya çalışıp yutamadığı için betta ölümleri yaşayan bir çok hobici mevcut.
Planarya bitki ile birlikte geldi herhalde tahminimce. Aslında geçenlerde birkaç ilaç karşıma çıktı, diğer canlılara zarar vermeyip planaryaları öldürdüğü söylenen ama diğer canlılara zararı olur mu bilmiyorum. Onu araştırıp planaryaya çözüm bulunabilinir.benimde o hacimlerde akvaryumum var ve 2 nerite saylangozu 6 7 tane karides ve biraz bitkiyle gayet iyi filtrede yok , haftada 2 su değişimiyle sıkıntı olmuyor ama karideste planarya oluşuyor bendede oluştu onun haricinde sıkıntı yok.
Tabiki dediğiniz gibi nadir bir olay fakat yaşanmayacak bir durum degil çoğu akvaryum grubunda onlarca kez gördüğüm bir durum olduğu için sadece uyardım.Ben kendi tecrübelerimi söylüyorum, öyle nadir durumlar da olabilir tabii ki ama betanın ağız yapısı gereği yetişkin bir karidesi ağzına alamaz. En fazla yavruluktan bir tık büyük karideslerde olma ihtimali var.
No planaria ilacı planaryalar için kesin ve en temiz yöntemdir. Kendim hem tetra grubu, vatoz ve corydoras türleri olan akvaryumda hemde karides tanklarımda pek çok kez kullandım ve deneyimledim kesinlikle doz aşımı yapılmadığı sürece hicbir canlıya zararı yok. Salyangoz ve midyeler hariç onlarda aynı planarya gibi ilaç nedeni ile ölüyorlar. İlaç kullanımından önce salyangozları çıkartım daha sonra yapacağınız su değişiminden sonra tekrar eklerseniz bir sorun olmaz.Planarya bitki ile birlikte geldi herhalde tahminimce. Aslında geçenlerde birkaç ilaç karşıma çıktı, diğer canlılara zarar vermeyip planaryaları öldürdüğü söylenen ama diğer canlılara zararı olur mu bilmiyorum. Onu araştırıp planaryaya çözüm bulunabilinir.
planarya bitki eklenmeden vardı, karides tanklarında genel bir şey.Planarya bitki ile birlikte geldi herhalde tahminimce. Aslında geçenlerde birkaç ilaç karşıma çıktı, diğer canlılara zarar vermeyip planaryaları öldürdüğü söylenen ama diğer canlılara zararı olur mu bilmiyorum. Onu araştırıp planaryaya çözüm bulunabilinir.
Doğrudur dediğim gibi daha önce kullanmadığım bir ilaç. Sadece internette gördüm ve yanlış bilgi vermek istemedim bu konuda bilgi vermeniz iyi oldu.No planaria ilacı planaryalar için kesin ve en temiz yöntemdir. Kendim hem tetra grubu, vatoz ve corydoras türleri olan akvaryumda hemde karides tanklarımda pek çok kez kullandım ve deneyimledim kesinlikle doz aşımı yapılmadığı sürece hicbir canlıya zararı yok. Salyangoz ve midyeler hariç onlarda aynı planarya gibi ilaç nedeni ile ölüyorlar. İlaç kullanımından önce salyangozları çıkartım daha sonra yapacağınız su değişiminden sonra tekrar eklerseniz bir sorun olmaz.
Aşırı ve proteinsel ağırlıklı beslenmeden kendi kendilerine oluşabiliyorlar. Özellikle karidesler gibi geride çok artık yem bırakabilecek canlılarda artık yem kalmaması için beslenme sıklığına ve miktarına dikkat etmek gerekli.Demek istediğim planaryaların yoktan var olabileceklerini zannetmiyorum. Aldığınız bir canlı veya bitki ile gelmiş olmalı şimdiye kadar hiçbir karides tankımda planaryaya rastlamadım ve rastlamamak için canlı alırken özen gösterdim.
akvaryum içinde canlı kalmadı neredeyse 1 2 tane karides var son 1 haftadır yemlemeyi haftada 1 e düşürdüm ve %50 su değişimleriyle planarya sayısı baya azaldı.Aşırı ve proteinsel ağırlıklı beslenmeden kendi kendilerine oluşabiliyorlar. Özellikle karidesler gibi geride çok artık yem bırakabilecek canlılarda artık yem kalmaması için beslenme sıklığına ve miktarına dikkat etmek gerekli.
@must planarya oluşumu gözlüyorsanız muhtemelen dediğim gibi fazla yemleme yapıyorsunuzdur yemleme sıklığınızı azaltmanızda ve bir an önce planaryalardan kurtulmaya çalışmanızda fayda var aksi takdirde planaryalar yavaş yavaş karidesleri avlamaya başlayacaktır.
Hiçbir canlının yoktan var olabileceğini sanmıyorum. Böyle birşey mümkün değil illaki bir yerden girmiş olması veya yumurta tarzı birşeyin olması lazım.Aşırı ve proteinsel ağırlıklı beslenmeden kendi kendilerine oluşabiliyorlar. Özellikle karidesler gibi geride çok artık yem bırakabilecek canlılarda artık yem kalmaması için beslenme sıklığına ve miktarına dikkat etmek gerekli.
@must planarya oluşumu gözlüyorsanız muhtemelen dediğim gibi fazla yemleme yapıyorsunuzdur yemleme sıklığınızı azaltmanızda ve bir an önce planaryalardan kurtulmaya çalışmanızda fayda var aksi takdirde planaryalar yavaş yavaş karidesleri avlamaya başlayacaktır.
Hiçbir canlı yoktan var olamaz zaten. Tam olarak akvaryumlara nasıl girdiğini bilemesemde henüz yeni kurulan ve içerisine hicbir yeni canlı ya da başka bir ürün eklenmeyen akvaryumlarda bile protein ağırlıklı ve çok sık beslemeler sebebi ile görülebilmekte. Aynı şekilde yeni kurulan akvaryumlarda sonradan yeni bir şey eklenmemesine rağmen oluşan cyclops,nematod,tatlı su limpeti,rhabdolacoea gibi pek çok canlı mevcut. Benim demek istediğim sadece durumun alınan bitki veya canlıdan kaynaklanmıyor olabileceği yoksa kendi kendilerine yoktan var olmadıkları ve dış etkenler ile akvaryumlarda oluştuklarına bende katılıyorum.Hiçbir canlının yoktan var olabileceğini sanmıyorum. Böyle birşey mümkün değil illaki bir yerden girmiş olması veya yumurta tarzı birşeyin olması lazım.