Balık alabilir miyim?

• Konbuyu başlatan Vedad
  • Başlangıç tarihi
V

Vedad

Selamlar, bakteri döngüsü oturan bir tankım var. (45-50lt) Lakin 5 gündür şehir dışında olduğumdan filtresi kapalı vaziyette idi. Filtreyi 1.5 gündür açık tutuyorum. Bugün 15 litre su değişimi yaptım. yarında sabah erken saatlerde 7-8 litrelik su değişimi yapacağım. İlk sorum, Yarın balık almaya gitsem balıklara zarar gelir mi? ikinci sorum ise eve geldiğimde bazı salyangozları ölü bulup çıkarttım (çıkaramadıklarım da var) akvaryumun bakteriyel durumundan kaynaklı mı ölmüş olabilir? yoksa açlıktan mı? bence açlıktan)

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
azot bakterileri oksijenli ve sirkülasyonun olduğu ortamlarda yaşarlar genellikle. Bu sebeple 5 gün filtrenin kapalı olması baya riskli. Normalde salyangoz ölmemiş "olsaydı birkaç güne toparlar, balık alabilirsiniz." diyecektim fakat salyangozların ölüm sebebi bu olabilir. 5 günde aç kalmazlar ki normalde de yiyecek bir şeyler kesin bulurlar. Bence riske atmayın birkaç gün bekleyin, toplarlasın. Aklınızda da bulunsun sudaki amonyak ve nitrit artarsa canlılar ciddi zarar görür.

V

Vedad

azot bakterileri oksijenli ve sirkülasyonun olduğu ortamlarda yaşarlar genellikle. Bu sebeple 5 gün filtrenin kapalı olması baya riskli. Normalde salyangoz ölmemiş "olsaydı birkaç güne toparlar, balık alabilirsiniz." diyecektim fakat salyangozların ölüm sebebi bu olabilir. 5 günde aç kalmazlar ki normalde de yiyecek bir şeyler kesin bulurlar. Bence riske atmayın birkaç gün bekleyin, toplarlasın. Aklınızda da bulunsun sudaki amonyak ve nitrit artarsa canlılar ciddi zarar görür.
Tamamdır Teşekkür ederim