Neden ne oldu kiYatırılmalı. Yatırmazsan yumurtla göremeyebilirsin. Hep söylerim; o zamanlar şu anki bilgim olsa, camponotus kraliçemi 2 ay önce kış uykusuna yatırırdım.
Karıncaların çok büyük bir kısmı kış uykusuna yatırılmalı doğalarından var bu.Bir yerde Baldaccilerin kış uykusuna genel olarak yatmadığını okumuştum. Elimde de 3-4 larvası olan bir baldacci var. Kış uykusuna yatırayım mı ?
Nerede buldunuz?Bir yerde Baldaccilerin kış uykusuna genel olarak yatmadığını okumuştum. Elimde de 3-4 larvası olan bir baldacci var. Kış uykusuna yatırayım mı ?
Kraliçenin yumurtaları hiç büyümedi olan yumurtalar zamanla azaldı. Ve en sonda 10 yumurtadan sadece 1 tane kaldı. İlk part sadece 1 işçiydi. Bu yüzden o koloni şuan 20 işçi.Neden ne oldu ki
Bulmadım satın aldım. İstanbul civarından geldiNerede buldunuz?
Hocam, kış uykusuna yatırmak kötü bir şey değil, hatta birçok avantajı var. Bende de Camponotus festai var. Pupalar bu hafta çıkacaktı ama kraliçe ikisinde yemiş. Şu anda 7-8 tane yumurta var,bir tanede larva var. Biraz gözlemleyeceğim; eğer larvalarda büyüme olursa bu ay yatırmam, ama gelişme olmazsa kesinlikle yatıracağım.Bulmadım satın aldım. İstanbul civarından geldi
Bende farkındayım fakat bazı arkadaşlar yatırmayın tarzı şeyler söylemişler. En azından araştırınca öyle gördüm. Benimde kafam karıştıHocam, kış uykusuna yatırmak kötü bir şey değil, hatta birçok avantajı var. Bende de Camponotus festai var. Pupalar bu hafta çıkacaktı ama kraliçe ikisinde yemiş. Şu anda 7-8 tane yumurta var,bir tanede larva var. Biraz gözlemleyeceğim; eğer larvalarda büyüme olursa bu ay yatırmam, ama gelişme olmazsa kesinlikle yatıracağım.
Festai olduğunu nerden anladınız?Hocam, kış uykusuna yatırmak kötü bir şey değil, hatta birçok avantajı var. Bende de Camponotus festai var. Pupalar bu hafta çıkacaktı ama kraliçe ikisinde yemiş. Şu anda 7-8 tane yumurta var,bir tanede larva var. Biraz gözlemleyeceğim; eğer larvalarda büyüme olursa bu ay yatırmam, ama gelişme olmazsa kesinlikle yatıracağım.
Neden sordunuz?Festai olduğunu nerden anladınız.
Tür tespiti için detaylı makro fotoğraflar lazım çünkü ve bilen tecrübeli kişiler yapabilir sadece.Neden sordunuz