Bal?

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Sizin karıncanızda bunun olma imkanı yok. Attığım görsel sadece 1 türün(C. Striatula) bu yeteneğe sahip olduğunu söyleyen bir kaynaktan görseldi zaten. Dm'den de bana kendi okuduğum konuyu attınız😄 Sadece 1 istisnai durumdan bu kimyasal fırlatma olayını genelleyemezsiniz

Anthletic

Yumurta
Üye
Türkiyede bulunmaz diye bişey yokki bi ihtimal veyahut kayda geçmemiş başka bir türde de bu özellik olabilir.

Anthletic

Yumurta
Üye
'Neden ısrar ediyorsun?' diye soracak olursan gözlerimle görüyorum, yada ben olayı yanlış yorumluyorum

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Türkiyede bulunmaz diye bişey yokki bi ihtimal veyahut kayda geçmemiş başka bir türde de bu özellik olabilir.
Araştırmalar zaten sadece 1 tür üzerinde yapılmıyor. Bir araştırma varsa diğer çoğu türün özelliklerini de gözlemliyorlar. Ona göre bu türün farklılığı araştırma konusu oluyor.
'Neden ısrar ediyorsun?' diye soracak olursan gözlerimle görüyorum, yada ben olayı yanlış yorumluyorum
Bu dediğiniz daha muhtemel geliyor. Crematogaster cinsi karıncalar genellikle avları ile karşılaştığında, saldırıya geçtiklerinde veya stres olduklarında abdomenlerini yukarıya doğru kaldırırlar. Bundan dolayı bu olayı buna bağlamış olabilirsin. Kendinizde parmağınızı önüne koyarak bunu gözlemleyebilirsiniz

File:Myrmicinae - Crematogaster - Salto Morato - Paraná.jpg - Wikimedia  Commons
Crematogaster castanea - Wikiwand
insects, hymenoptera, ant, crematogaster, scutellaris | Pikist

Anthletic

Yumurta
Üye
Ona baktık zaten bu türkiyede olmadığını göstermez:)

Anthletic

Yumurta
Üye
Crematogasterlerin sadece kayda geçmiş 430 türü var. Hepsini incelemiş olmaları imkansız.
Sizin karıncanızda bunun olma imkanı yok. Attığım görsel sadece 1 türün(C. Striatula) bu yeteneğe sahip olduğunu söyleyen bir kaynaktan görseldi zaten. Dm'den de bana kendi okuduğum konuyu attınız😄 Sadece 1 istisnai durumdan bu kimyasal fırlatma olayını genelleyemezsiniz

Ayrıca imkanı yok diye kesin konuşamayız. Bendekilerin hangi tür olduğunu bile bilmiyorsunuz bende bilmiyorum:). Bilsek bile bu özelliğe sahip olmadıklarını kanıtlayamazsınız. Kendinizde dediniz çoğu tür inceleniyor tamamı değil belki bendeki incelenmemiştir. Ve yazıde sadece bir tür bu özelliğe sahip diye bişey demiyor.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Crematogasterlerin sadece kayda geçmiş 430 türü var. Hepsini incelemiş olmaları imkansız.

Ayrıca imkanı yok diye kesin konuşamayız. Bendekilerin hangi tür olduğunu bile bilmiyorsunuz bende bilmiyorum:). Bilsek bile bu özelliğe sahip olmadıklarını kanıtlayamazsınız. Kendinizde dediniz çoğu tür inceleniyor tamamı değil belki bendeki incelenmemiştir. Ve yazıde sadece bir tür bu özelliğe sahip diye bişey demiyor.
Yani şuan sadece konuyu uzattığını düşünmeye başladım kusura bakma ama. Bir tür üzerinden çalışma yapılıyorsa diğerlerinin de özellikleri göz önünde bulunduruluyor. Daha önce diğer türlerde bu özellik görülmemiş demek ki bu türü ele almışlar. Ülkemizde böyle şeyler çok araştırılmasa da yabancı ülkelerde çok üst düzey çalışmalar mevcut. Camponotus gibi 1000+ cins için araştırma imkansız deseydiniz hak verirdim lakin sadece 430 tür var. Bu o kadar da imkansız bir şey değil açıkçası. Ayrıca haritada eğer ki komşu ülkelerden birinde olsaydı ve istilacı bir tür olsaydı olma ihtimali var diyebilirdik ama bu durumda yok deriz.