Bahçemdeki Messor Kolonisi

esepretx

Pupa
Üye
Bahçemde bir Messor kolonisi var ama yıl boyunca dışarıda hiç işçi görmüyorum; ne gece ne de gündüz. Ancak her ilkbaharda koloniden kanatlı karıncalar uçuyor. Bu koloni dışarı çıkmadan neyle besleniyor, nasıl hayatta kalıyor, merak ettim. Bilen var mı?

Moderatör tarafında düzenlendi:

matildaeliz

Media
Üye
Messorlar, hasatçı karıncalar olduğu için yer altında güzel bir stokları vardır ondan çıkmıyor olabilirler. Ama illaki 1 2 çıkan vardır siz denk gelmemişsinizdir.

HAYGAME

Pupa
Üye
Bahçemde bir Messor kolonisi var ama yıl boyunca dışarıda hiç işçi görmüyorum; ne gece ne de gündüz. Ancak her ilkbaharda koloniden kanatlı karıncalar uçuyor. Bu koloni dışarı çıkmadan neyle besleniyor, nasıl hayatta kalıyor, merak ettim. Bilen var mı?
Messor türü hasatçı bir karıncadır yani tohumla beslenebilirler elbette avlandıklarıda olmuşdur ama denk gelmemişsindir ya da çimenlerin arasındadırlar :)

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Yazılan cevaplar doğru, ama tohum stoğu olmasa bile yaşayıp üreyebilirler. Tek alternatif tohum değil, yaprak, kök bitler, toprak altı küçük organizmalar...
Ek bilgi olsun metabolizmalarını düzenleyip de kurak iklimleri sağ atlatabilirler.

esepretx

Pupa
Üye
Yazılan cevaplar doğru, ama tohum stoğu olmasa bile yaşayıp üreyebilirler. Tek alternatif tohum değil, yaprak, kök bitler, toprak altı küçük organizmalar...
Ek bilgi olsun metabolizmalarını düzenleyip de kurak iklimleri sağ atlatabilirler.
Peki hocam yer değiştirip geri dönüyor olabilirler mi?

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Peki hocam yer değiştirip geri dönüyor olabilirler mi?
Sanmıyorum, messor yerleşik bir cins. Dışarıdan bir baskı olmadığı sürece kolay kolay transfer olmaz.
Daha önce stok yapmış veya yer altı kaynaklarını kullanıyor olabilirler.