Aynı anda 7 ilk işçi çıktı

epicg

Yumurta
Üye
Merhaba tapinoma cinsi kraliçem 4 gün içinde 7 tane ilk işçilerden verdi şuan un kurdum yok 2 gün içerisinde alırım büyük ihtimal şuanlık şekerli su mu veriyim ne yapmalıyım?

EgeD

Yumurta
Üye
İlk işçi çıktıktan sonra şekerli su vermek güzel olur. Verebilirseniz yumurta veya benzeri bir şeyle protein de verebilirsiniz. Bu, sizi canlı yem alana kadar idare eder.

Buğra_UnLucy

Media
Üye
İlk işçi çıktıktan sonra şekerli su vermek güzel olur. Verebilirseniz yumurta veya benzeri bir şeyle protein de verebilirsiniz. Bu, sizi canlı yem alana kadar idare eder.

Yumurta ve benzeri alternatif proteinler önerilmiyor.
Canlı yem gelene kadar (olabildiğince çabuk) şekerli su ile idare edebilirler.

Buğra_UnLucy

Media
Üye
Neden önerilmiyor? Bilmediğim bişey varsa öğrenmek için soruyorum.
Sindirim sistemleri bu tarz besinlere uygun değil. Sürekli olarak bunu tüketmeleri ve tek besin kaynağı olması yarardan çok zarar verecektir.
Yumurta vermek zorunda kalacak kadar proteine ihtiyaçları yok şuan.

emre9293

Asker
Üye
Yumurta, karbonhidrat ve protein dengesi bulunmadığı ve karıncaların karbonhidrat ağırlıklı beslenmesi gerektiği için doğrudan karıncaların ömürlerini kısaltan bir gıdadır.
Özellikle de az pişmiş yumurtalarda bulunan avidin proteini doğrudan karıncaların biotin alımını engeller. Karıncalarda biotin eksikliği; büyümenin durmasına, yüksek ölüm oranlarına ve hatta kolonide yamyamlığa sebep olur.
https://www.researchgate.net/publication/268281282_Observations_of_the_Egg_White_Injury_in_Ants Makaleden faydalanabilirsiniz.

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Yumurta karıncaların ömrünü kısaltıyor. Onunda dışında et, tavuk vs. besinleri nadiren verin demişti e4 ama ana diyetine dahil edilmemesi gerekiyor. Ancak zaten arkadaş canlı yem alsa bu hafta içi gelir bu yüzden ben olsam vermezdim.

epicg

Yumurta
Üye
Anladım cevaplarınız için teşşekürler❤️