Aydınlık sorun olur mu?

samet_56

Yumurta
Üye
14 tane messor kraliçem var test tüpleri kömürlükte, üzerlerine direkt işık gelmiyor ama gündüz olunca biraz aydınlık oluyor hepsi yumurtalı sorun olur mu?

egzotikçiftik

Pupa
Üye
14 tane messor kraliçem var test tüpleri kömürlükte, üzerlerine direkt işık gelmiyor ama gündüz olunca biraz aydınlık oluyor hepsi yumurtalı sorun olur mu?
Karanlık karıncalar için o kadar da olmazsa olmaz bir şey değil, tüpler ışık alıyorsa zamanla alışacak ve etkilenmeyeceklerdir. Belki transferler biraz zorlaşır ama halledilemeyecek bir şey değil.

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Hiç bir problem olmaz, hatta benim tavsiye ettiğim şekildir. Kademeli olarak ışığa maruz kalmak hiç bir soruna sebep olmaz. Sıcaklığın uygun olduğundan emin olduktan sonra bu tarz bir bakım bence kusursuz.

waynhen

Nanitik
Üye
Hiç bir problem olmaz, hatta benim tavsiye ettiğim şekildir. Kademeli olarak ışığa maruz kalmak hiç bir soruna sebep olmaz. Sıcaklığın uygun olduğundan emin olduktan sonra bu tarz bir bakım bence kusursuz.
Nasıl kademeli maruz bırakacağız peki?
Işık şiddeti anlamında mı dediniz yoksa ışıkta kalma süresi anlamında mı?

samet_56

Yumurta
Üye
sabah ışıkları dolaylı olarak kademeli şekilde ortaya çıkıp ortamı yavaş şekilde aydınlattığı için sorun olmaz öyleyse, teşekkürler 🤗

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Nasıl kademeli maruz bırakacağız peki?
Işık şiddeti anlamında mı dediniz yoksa ışıkta kalma süresi anlamında mı?
Işık şiddeti anlamında, ani ışık geçişleri sadece strese sokar. Işığın kendisi stres etmeni değildir.

Gün ışığı gibi düşünün, kademeli olarak ortaya çıkar ve kademeli olarak azalır.