Axoltol Akvaryumdan Kaçtı

segel

Yumurta
Üye
Öncelikle merhaba. Aksolotum birden aşırı hızlı şekilde sağ sol gidip akvaryumdan atladı neyseki evdeydim hemen geri koyabildim. Akvaryum 40 litre ve aksolotum 8-9 aylık.Su sıcaklığıda 21 felan dı dün su değişimi yapmıştım bekletilmiş sulardı. Akvaryumun üstü tam kapanmıyor çünkü fan ve otomatik yemleme var. Evde değilken çıkmasından korkuyorum şimdilik geçiçiözüm bulurum ama niye böyle bişey olduğunu anlayamadım içim rahat değil yardımcı olursanız sevinirim teşşekürler

Ekli dosyalar

• 1000053123.jpg
    1000053123.jpg
    86.4 KB · Görüntüleme: 15

sedatettin

Majör
Üye
Üstünü kapatabilirsiniz, kapağa fan ve otomatik yemleme için alan keserseniz olur bence.

Mikrox

Replete
Yardımsever
Üye
Öncelikle merhaba. Aksolotum birden aşırı hızlı şekilde sağ sol gidip akvaryumdan atladı neyseki evdeydim hemen geri koyabildim. Akvaryum 40 litre ve aksolotum 8-9 aylık.Su sıcaklığıda 21 felan dı dün su değişimi yapmıştım bekletilmiş sulardı. Akvaryumun üstü tam kapanmıyor çünkü fan ve otomatik yemleme var. Evde değilken çıkmasından korkuyorum şimdilik geçiçiözüm bulurum ama niye böyle bişey olduğunu anlayamadım içim rahat değil yardımcı olursanız sevinirim teşşekürler
Her şeyden önce akvaryum şartlarından bahsedeyim. 40 lt bir akvaryum yavru olsa dahi yetersiz gelecektir. Sıcaklık ona keza 21 derece. İdeal sıcaklığın 18-20 arasıdır. Daha fazla olması metabolik ve fiziksel diğer sorunlara yol açabilir. Ek olarak suya buz koymak su sıcaklığını o an düşürse dahi sonraki süreçte yine yükselecektir. Bu da sürekli ısı dengesinin bozulacağı anlamına gelir. Diğer forumlarda veya bu forumda aksolotl bakım rehberi mevcut. Buralardan gerekli bilgileri öğrenebilirsiniz. Ben sorunuza geçeyim. Akvaryumun üstüne kapatma açma sistemi yapabilirsiniz. Ölçülerini bu sistemleri yapan kişilere verirseniz onlar 3d printerden basıp üstüne de sineklik koyarak satıyorlar. Satan bir kişi vardı ama fiyatlarını vs. bilmiyorum.