Axolotlumun sağlık sorunu var mı?

cici

Yumurta
Üye
IMG_20260611_202420.jpgBu axolotlım sakız kendisini 3 aylıkken aldım ve 4cm idi şimdi 16cm oldu tankı büyük ve filtresi var su değişiminde de klor giderici kullanıyorum ve düzenli, çeşitli besliyorum (wafer ve kan kurdu peleti). İstanbul sıcaklarının gelmesiyle sakızın suyu ısınmaya başladı ve ben fan almak için dışarı çıkamadım (yks) o yüzden belli aralıklarla tanka buz atıyorum. Bu gün fark ettimki ön parmaklarının en ucunda kararma var ve kuyruğunun en ucunda hasar var böyle tam erime değil fakat incelmiş gibi enlemesine. Fotoğraf güncel bir fotoğraftır kafasındaki şey ise wafer parçası beslenme saatinde kafasına düştü 😅😅. Önerilere açığım.

Moderatör tarafında düzenlendi:

sedatettin

Pupa
Üye
Hocam leke pürüzsüz gözüküyor mu? Gözüküyor ise muhtemelen hayvan olgunlaştığı içindir, yani görmüşsünüzdür belki, pembe axolotl larda bile siyahlaşma oluyor yaşı arttıkça

Hocam su sıcaklığı kaç C?

cici

Yumurta
Üye
Hocam leke pürüzsüz gözüküyor mu? Gözüküyor ise muhtemelen hayvan olgunlaştığı içindir, yani görmüşsünüzdür belki, pembe axolotl larda bile siyahlaşma oluyor yaşı arttıkça

Hocam su sıcaklığı kaç C?
Pürüzsüz yüzeyi
Su termometresi henüz almadım ama su sıcaklığını düzenli olarak soğutuyorum bir ara sıcaktan hayvan bunaldı o mu yaptı acaba dedim bende ama yani bilmiyorum hani tahmini olarak 20-23 derecedir diye düşünüyorum

sedatettin

Pupa
Üye
hocam 18 20 ye kadar düşürseniz iyi olur

Hocam siyahlık ilerlerse haber verin, şimdilik sıkıntı yok gibi