Axolotl'um ölüyor gibi acil yardım edin

Akınalp

Yumurta
Üye
Merhabalar, ben 4-5 ay önce 2 tane axolotl aldım. Birisi albino, diğeri ise siyah. Akvaryumum 50x25x35 cm. Suyun sıcaklığı kış olması sebebiyle 20-21 derece arasında. 21 derece olduğunda buz koyuyorum. 500 litrelik şelale filtre kullanıyordum. Satıcıdan aldığım küçük palet yem, "kankurdu" diye satılıyor. Ben de o yemi kullanıyorum, fotoğrafını da koyacağım. Normalde Trendyol'dan kan kurdu yemlerinden alacaktım ama satıcı, "Alışamazlar, yemek yiyemezler" demişti. Her gün 5-10 arasında yem atmamı söyledi. Hayvan başına, akvaryumda alt kum olarak midye kırığı kullanıyorum.

Son zamanlarda siyah olan axolotl aşırı büyüdü. Geldiğinde 5 cm civarındaydı, şu an neredeyse 10 cm oldu. Ama pembe olan axolotl küçüldü, 5-6 cm arasında kaldı. Sürekli su yüzeyinde, kolları buruşmuş gibi duruyor. Altına inmeye çalışıyor ama suyun etkisiyle geri yukarıya kalkıyor. Aşağıya inemediği için ölecek gibi hissediyorum. Adı Şanziment, inşallah ölmez. Bir haftadır filtrem bozuk, firmaya gönderdim. Elektrik kesintisi nedeniyle gidip gelmiş, içindeki su azalmış ve su dönmediği için pompası bozulmuş. Yarın akvaryuma genel temizlik yapacağım. Yardımlarınızı bekliyorum. Yemden kaynaklı olabileceğini düşünüyorum, bu yüzden yemi değiştireceğim. Kum öneriniz varsa söylerseniz mutlu olurum, kumumu da değiştireceğim.

Bir de hayvanlarıma kurt vermiyorum, satan bir yer bulamıyorum. Yardımınızı bekliyorum. Yardım eden herkese teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• IMG_20250202_225042.jpg
    IMG_20250202_225042.jpg
    101.9 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_20250202_225033.jpg
    IMG_20250202_225033.jpg
    45.9 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_20250202_225018.jpg
    IMG_20250202_225018.jpg
    31.5 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_20250202_225005.jpg
    IMG_20250202_225005.jpg
    68.3 KB · Görüntüleme: 34
Moderatör tarafında düzenlendi:

omerfaruk_

Nanitik
Moderatör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Merhabalar ben 4-5ay önce axelout aldım 2tane birisi albino diğeri ise siyah akvaryum 50uzunluk 25 genişlik 35de yükseklik su kış olması sebebiyle 20derece 21derece arası 21derece olunca buz koyuyorum 500lt şelale filtre kulanıyordum adamın verdiği küçük palet yem kankurdu diye satıcıdanaldığım yemi kulanıyorum onunda fotoğraf ını koyucam ben noemalde trendyolda satılan kan kurdu yemlerinden alıcaktım ama adam alışamazlar yemek yiyemezler filan dedi hergün 5-10arası yem at dedi hayvan başı altda kum olarak midye kırığı kulanıyorum bu zamanlar siyah olan aşırı büyüdü geldiğinde 5cm filandı nerdeyse 10cm oldu ama pembe olan küçüldü 5-6cm arası sürekli su yüzeyinde kolları buruşmuş gibiduyun altına inmeye çalışıyo ama suyun etkisi üstüne geri yukarıya kalkıyor aşağı inemiyor ölücek gibi hisediyorum adı şanziment inşalah ölmez birhaftadır filtrem bozuk firmaya gönderdim elektirik kesintisi nedeniyle gidip gelmiş içindeki su azalmış ve su dönmemiş boşa çalıştığı içinde pompası bozulmuş yarın akvaryuma genel temizlik yapıcam zaten yardımlarınızı bekliyorum ya yemden kaynaklı olacağını düşünüyorum ben yemi değiştiricem zaten kum öneriniz varsa söylerseniz mutlu olurumkumuda değiştiricem
Birde hayvanlarıma kurt vermiyorum satan biryer bulamıyorum yardımınızı diliyorum yqrdım eden herkese teşekkür ederim
Beyaz olan axolotl yem yiyor mu? Canlı bir deri bir kemik kalmış durumu çok kötü. Eğer verdiğiniz kan kurtları kötü ortamda üretildiyse iç parazite sebep olmuş olabilir. Balıklarda iç parazit için sarımsaklı yem tavsiye ederim ama konu semender olunca maalesef emin olamıyorum pek bilgili olduğum konu değil, internetten biraz araştırmanızı öneririm. Kum konusunda ya canlının ağzına alamayacağı kadar büyük taşlar ya da sıkıntı yaratmayacak kadar ince silis kullanmanızı tavsiye ederim. Ayrıca bu konuyu da inceleyebilirsiniz kesinlikle işinize yarayacak bilgiler var içerisinde ;

Moderatör tarafında düzenlendi:

Akınalp

Yumurta
Üye
Teşekür ederim kan kurdunun nasıl üretildiğini bilmiyorumda yemi değiştirip un kurduda vericem

Kusurq bakma mesajı görmemişim

Akınalp

Yumurta
Üye
Yem yemiyor

@omerfaruk_ yedirmeye çalışıuorum ayrı kaba aldım derece 13 bolca yrm atıyorum yemlerin yüzüne bile bakmıyor kurt vermeye çalışıyorum un kurdu yarıya bölerek almıyor