Axolotl için ph ölçer zorunlu mu

BrokenKingdom

Yumurta
Üye
Merhabalar öncelikle, lise öğrencisiyim cok fazla bütçem yok. Ailem doğum günü hediyesi olarak axolotl almış, bi ara konusu geçtiğinden kaynaklı fakat benim de haberim yoktu. Hayvan geldikten sonra apar topar hayvana akvaryum dizmeye çalıştım. Neredeyse hiç param kalmadı, ph ölçer ve ph dengeleyici almam zorunlu mu? Yoksa sık ve belirli miktarda su değişimiyle halledebilir miyim? İlla ph ölçer zorunluysa ph dengeliyici malzeme olarak ne almalıyım ? Bilgilendirir misiniz ? teşekkürler şimdiden.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Utgea

Nanitik
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Hangi şehirde yaşıyorsun? Genelde tüm şehirlerin şebeke suyu 7-8 arasında ki bu değer axolotllar için sorun olmayacaktır. Yine de güvenmiyorsanız marketlerde satılan hazır sulardan alarak kullanabilirsiniz.

must

Yumurta
Üye
Merhabalar öncelikle, lise öğrencisiyim cok fazla bütçem yok. Ailem doğum günü hediyesi olarak axolotl almış, bi ara konusu geçtiğinden kaynaklı fakat benim de haberim yoktu. Hayvan geldikten sonra apar topar hayvana akvaryum dizmeye çalıştım. Neredeyse hiç param kalmadı, ph ölçer ve ph dengeleyici almam zorunlu mu? Yoksa sık ve belirli miktarda su değişimiyle halledebilir miyim? İlla ph ölçer zorunluysa ph dengeliyici malzeme olarak ne almalıyım ? Bilgilendirir misiniz ? teşekkürler şimdiden.
net bir yöntem değil ama illa alamak istiyorsanız ph kağıtları var geçici olarak onlardan kullanarak az buz bi fikir edinebilirsiniz.
ph ölçer zorunlu değildir.

BrokenKingdom

Yumurta
Üye
Hangi şehirde yaşıyorsun? Genelde tüm şehirlerin şebeke suyu 7-8 arasında ki bu değer axolotllar için sorun olmayacaktır. Yine de güvenmiyorsanız marketlerde satılan hazır sulardan alarak kullanabilirsiniz.
ya ben damacanadan dolduruyorum su içme suyu yani

Utgea

Nanitik
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Kullandığınız marka da suyun pH değeri yazar. Uygun değerlerde bir marka su kullanırsanız hiçbir sorun olmaz.

yumumimi

Yumurta
Üye
Bana göre PH değeri bakım sıralamasında sonlarda yer alacaktır. Önem sırası şu şekilde olmalı:
1- Su ısısı 16-20 derece arası olmalı.
2- Akvaryum minimum 80 litre olmalı.
3- Filtreleme sistemi iyi olmalı. Pipo veya askı filtre idealdir.
4- Işığı sevmedikleri için akvaryumda saklanabilecekleri karanlık ortamlar oluşturulmalı.
5- Haftalık 1/3 oranında dinlenmiş su değişimi yapılmalı.
6- Yem çeşitliliği olmalı. Solucan, un kurdu, dondurulmuş kan kurdu, dubia vb.
7- Zeminde hareket edebileceği ince taneli (0,5 mm) kum olmalı.

Gördüğün gibi PHı listeye koymadım bile :)