Atv karınca hobisiyle ilgili haber yapmış

GökhanÇ

Yumurta
Üye

Daha çok satışıyla ilgili konuşmuşlar, olay farklı yerlere çekilmiş. Ne düşünüyorsunuz?

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Hobinin yaygınlaşması için belki de çok şey denedik. Yeri geldi çevredeki arkadaşlarımıza anlattık, yeri geldi bazılarımız TÜBİTAK projesi yaptı, yeri geldi bazı arkadaşlarımız YouTube kanalı açtı. Hepsi tek bir amaç için: Hobinin yaygınlaştırılmasını sağlayarak daha fazla araştırma, çalışma yapılmasını sağlamak. Daha fazla rağbet görmesini sağlamak.

Haber kanalları bunun için biçilmiş kaftan. Öyle ki bir çok insanı bu şekilde bu hobiden haberdar edebilirler ancak gel gelelim ki yapılabilecek en kötü şekilde yaptılar: Satıştan bahsederek. Türkiye gibi paranın kokusunu aldı mı dibini kurutacak insanları barındıran ülkelerde çok tehlikeli bir şey. Yapmamaları gereken tek şeyi yaptılar. Bunlar onların umurunda değil dediğinizi duyar gibiyim evet biliyorum sadece söylemek istedim. Ülkedeki Ziraat Mühendisi Profesörü bir tane cam çerçeve içerisine toprak doldurarak "karıncalara böyle bakıyorlar işte" dediği bir yer Türkiye. Haber muavinlerinin kaba 5 tane Formica işçisi koyarak "bunu var ya bunu, 400 liraya satıyorlar" dediği yerdir Türkiye. Umarım hiçbir zaman hobi zarar verici düzeyde yaygınlaşmaz. Karıncayla, bilime kalın.

waynhen

Asker
Yardımsever
Üye
Karınca beslemek eğitici ve farklı bir pet-keeping türü olarak insanlar arasında çok dikkat çekiyor. Küçük bütçeyle başlanabilmesi büyük bir avantaj olduğundan her insan rahatlıkla besliyo. Ancak özellikle doğadan toplanan kolonilerle ilgili ekolojik riskler konusunda bilinçli davranmak gerekiyor. Meraklılar bilgi kaynaklarıyla başlamalı, uygun şekilde beslenme ve barınma kriterlerine dikkat etmeli.Bana göre böyle korkunç gibi veya çok absürt bişeymiş gibi anlatılması saçma.

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Vallahi hocam, ne diyelim, klasik haber yapma ve reyting alma çabaları işte… En sevmediğim şey, bu gereksiz abartmalar ve insanlarda saçma sapan algılar yaratma çabaları. Maalesef, bu tür durumları haber kanallarında sıkça görüyoruz. Hobiyle az çok ilgilenmiş bir insan zaten bu habere gülüp geçmiştir. 😂 Neymiş efendim, yeni başlayanların kraliçe bulması imkânsızmış! En çok da buna güldüm, söylemeden geçemem.

egzotikçiftik

Intercaste
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Yurt dışında uzun yıllardır profesyonelce yapılan bir hobiyi bu şekilde tanıtmak biraz saçma olmuş. Tabi insanların tepkisine baktığınızda neden bu yönden yansıtılarak anlatılmış bir haber yapıldığını az çok anlayabiliyorsunuz. Türkiye'de bu hobinin yaygınlaşması ve garipsenmemesi için daha çok zaman geçmesi gerektiğini tekrardan hatırlamış olduk.

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Vallahi hocam, ne diyelim, klasik haber yapma ve reyting alma çabaları işte… En sevmediğim şey, bu gereksiz abartmalar ve insanlarda saçma sapan algılar yaratma çabaları. Maalesef, bu tür durumları haber kanallarında sıkça görüyoruz. Hobiyle az çok ilgilenmiş bir insan zaten bu habere gülüp geçmiştir. 😂 Neymiş efendim, yeni başlayanların kraliçe bulması imkânsızmış! En çok da buna güldüm, söylemeden geçemem.
İyi ki öyle demişler. İmkansız olduğunu düşünür umarım izleyen herkes. 😄

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
İyi ki öyle demişler. İmkansız olduğunu düşünür umarım izleyen herkes. 😄
Umarım, hocam. 😁 Bu hobinin çok fazla insana yayılmasına gerek yok bence; bilinçli insanlar yapsın yeter. Zaten, klasik Türkiye gündemi... Neler neler oldu ve çoğunu unutmaları haftalar bile sürmedi. Elbet bunu da iki güne unutur bizimkiler.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye

Daha çok satışıyla ilgili konuşmuşlar, olay farklı yerlere çekilmiş. Ne düşünüyorsunuz?
Ben burada ilim bilim irfan diye yırtınıyorum her gün, adamlar gelsin; ehehehhe onlar da işte karıncaya para veriyorlar. Desin vay arkadaş vay.
Biz ne kadar çılgınmışız meğer, psikolojik sorunlarımız da olabilir tabi.😌🤦

waynhen

Asker
Yardımsever
Üye
Ben burada ilim bilim irfan diye yırtınıyorum her gün, adamlar gelsin; ehehehhe onlar da işte karıncaya para veriyorlar. Desin vay arkadaş vay.
Biz ne kadar çılgınmışız meğer, psikolojik sorunlarımız da olabilir tabi.😌🤦
Hocam bunları bırak eminim ki hepimiz en yakını akrabası falan bile aynı muameleyi çekmiştir bizlere bu haberlerde çıkanlara ne diyebilirsin ki.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Hocam bunları bırak eminim ki hepimiz en yakını akrabası falan bile aynı muameleyi çekmiştir bizlere bu haberlerde çıkanlara ne diyebilirsin ki.
Evet çok sinir oluyorum. Hobi yayılsın çok isterdim ama yayıldıkça zıvanadan çıkıyor gibi.

waynhen

Asker
Yardımsever
Üye
Evet çok sinir oluyorum. Hobi yayılsın çok isterdim ama yayıldıkça zıvanadan çıkıyor gibi.
Nerde çokluk orda b***luk demiş atalar ve doğru demişler hiç gerek yok:D
Klasik türk toplum yapısı bir şey hakkında bilgin olmadan yorum yapma...
Aynen öyle başka hiç bişeyden kaynaklı değil zaten.

Yani doğadaki şu sistemi izlemek aşırı iyi bir olay. İnsanlarda bile olmayan birlik ve beraberliği gözlemliyorum ben karıncalarda. Birisi önden geliyor, canlı yemi kontrol ediyor, sonra topluca alıp gidiyorlar. Sonra bir işçi tüp ağzında bekliyor ve bunu nöbetleşerek yapıyorlar, bu duruma dikkat ettim. Yani daha bu tarzda sayarak bitiremeyeceğimiz şeyler var. Bu sadece karıncalar için değil, tüm doğa için geçerli olan bir olay. Ama gel gör ki şu anda bunları insanlara kötü bir şey gibi aşılayan kesimler var.

Son düzenleme:

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Nerde çokluk orda b***luk demiş atalar ve doğru demişler hiç gerek yok:D

Aynen öyle başka hiç bişeyden kaynaklı değil zaten.

Yani doğadaki şu sistemi izlemek aşırı iyi bir olay. İnsanlarda bile olmayan birlik ve beraberliği gözlemliyorum ben karıncalarda. Birisi önden geliyor, canlı yemi kontrol ediyor, sonra topluca alıp gidiyorlar. Sonra bir işçi tüp ağzında bekliyor ve bunu nöbetleşerek yapıyorlar, bu duruma dikkat ettim. Yani daha bu tarzda sayarak bitiremeyeceğimiz şeyler var. Bu sadece karıncalar için değil, tüm doğa için geçerli olan bir olay. Ama gel gör ki şu anda bunları insanlara kötü bir şey gibi aşılayan kesimler var.
Sosyal birlik kavramının karıncalar için ne kadar bütünleştirici bir yapı olduğunu göremiyorlar. Çünkü yalnızca görebilene görünebilir bir şey bu. İnsanlara ders nitelikte sayısız örnek teşkil eden, hayranlık uyandırıcı canlılar var. Bunları bizzat elimiz de tutmanın verdiği keyifi herkesin anlamasını beklemiyorum zaten.

BahadirSarp

Replete
Üye

Atv gibi bir kanal ve izleyen tayfadan ne fayda gelir ne de zarar tamamen boş bir kitle bırakın kendi bataklıklarında boğulsunlar bir alay vasıfsız.