Aşırı Üretim (Un Kurdu)

Magilus

Yumurta
Üye
Elimdeki 10-20 işçili 4 adet kolonimin protein ihtiyacı için un kurdu satın almıştım. Fakat bu un kurtlarını beslemekte aşırı keyifliymiş. 2 ayrı saklama kabına hazırladım ve bir hafta kadardır da besliyorum. Düşündüğümden daha kontrolsüz bir şekilde kurtlar pupaya dönüştü ve pupalarda böceklere. Fazla olan kurtları ne yapabilirim? Önerisi olan var mı?IMG_3524.jpeg

Egolast

Larva
Üye
Bildiğim kadarı ile bu kurtların doğaya salımı ekosisteme zarar veriyor. Bu yüzden bence eğer çevrenizde karınca hobisi ile uğraşan birileri varsa onlara verin. Hem onların ihtiyacı giderilmiştir olur hemde sizin probleminizi çözülmüş olur.

Dkdklse

Nanitik
Üye
Sadece karınca değil kümes hayvancılığı ile uğraşan tanıdığınız varsa veya dışarıdaki kuşlarıda beslemektede kullanabilirsiniz. Ayrıca gelişimlerini yavaşlatmak için verdiğiniz besin miktarını azaltabilirsiniz.

Mustafaf

Majör
Üye
Nem verme sıklığını azaltırsanız biraz daha yavaş gelişeceklerdir. Ya da bulundukları ortamı biraz daha serin tutabilirsiniz. Zaten yumurtadan çıktıktan sonra yaklaşık 4 ay sonra böceğe dönüşen bir canlı. Büyük ihtimalle büyük boydayken aldığınız için bu kadar hızlı sonuç aldınız.

Magilus

Yumurta
Üye
Sadece karınca değil kümes hayvancılığı ile uğraşan tanıdığınız varsa veya dışarıdaki kuşlarıda beslemektede kullanabilirsiniz. Ayrıca gelişimlerini yavaşlatmak için verdiğiniz besin miktarını azaltabilirsiniz.
Güvercin de besliyorum keşke yeselerde beslesem :D en iyisi tavukları olan birisine vermek sanırım

Egolast

Larva
Üye
Bu un kurdu böceklerini de kesip karıncalara versek olmuyormu peki? Merakımdan soruyorum.

Mustafaf

Majör
Üye
Bu un kurdu böceklerini de kesip karıncalara versek olmuyormu peki? Merakımdan soruyorum.
Kabukları sert kalıyor. Bence tüketmezler; harcanan enerji, alınan enerjiye değmeyeceği için dokunmazlar. Dokunsalar bile besin değerleri larva formuna göre bayağı düşük kalıyor.

yağızalp

Replete
Üye
Çevrendeki kolonilere verebilirsin ama mutlaka yediklerini gözlemle sanırım un kurdu burda yaşayan bir böcek değil ben sokaktaki tüm kolonileri beslemiştim tavuklara da verdim çok fazla kaldığı ve çok pis bir ortam oluştuğu için çöpe döktüm istediğim kadar böceğin çıkmasını sağladım