Arkadaşlar slikon zarar verir mi?

Kaanınçiftliği

Media
Üye
Arkadaşlar, şöyle bir OW yaptım ve yanlarını silikonla yapıştırdım. Zararlı mı?

Tüp ile OW’nin bağlı olduğu yerde silikon.

Silikonun zarar verdiğini düşünüyorum, yine de sormak istedim. Bir de silikon yerine kısa süreli bir alternatif bir şey var mı ve silikonu elimle temizlemem yeterli mi, transfer gerek mi?

Ekli dosyalar

• received_810839211602615.jpeg
    received_810839211602615.jpeg
    60.7 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:

raxys

Larva
Üye
Arkadaşlar, şöyle bir OW yaptım ve yanlarını silikonla yapıştırdım. Zararlı mı?

Tüp ile OW’nin bağlı olduğu yerde silikon.

Silikonun zarar verdiğini düşünüyorum, yine de sormak istedim. Bir de silikon yerine kısa süreli bir alternatif bir şey var mı ve silikonu elimle temizlemem yeterli mi, transfer gerek mi?
sorun çıkartacağını düşünmüyorum eğer silikon kimyasal zararlı maddeler içermiyosa.

ama sormadan edemiyeceğim, o koloniye o OW fazla değilmi hocam.

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Silikonun çeşidini ve içeriğini bilmediğimden bir şey diyemeyeceğim. Bu tarz sorularla uğraşmak istemiyorsanız akvaryum silikonu almanız çok daha iyi olacaktır. Normal silikon dayanıklı değildir sıcakta veya soğukta kaldığında açılma yapar, akvaryum silikonu bu konuda çok daha dayanıklıdır. Ve outworld gerçekten fazla büyük, o boyutlarda bir koloniyi rahatlıkla tüpten besleyebilirsiniz. Fazla büyük alan koloniyi strese sokarak gelişimi yavaşlatacaktır.

Kaanınçiftliği

Media
Üye
Silikonun çeşidini ve içeriğini bilmediğimden bir şey diyemeyeceğim. Bu tarz sorularla uğraşmak istemiyorsanız akvaryum silikonu almanız çok daha iyi olacaktır. Normal silikon dayanıklı değildir sıcakta veya soğukta kaldığında açılma yapar, akvaryum silikonu bu konuda çok daha dayanıklıdır. Ve outworld gerçekten fazla büyük, o boyutlarda bir koloniyi rahatlıkla tüpten besleyebilirsiniz. Fazla büyük alan koloniyi strese sokarak gelişimi yavaşlatacaktır.
Yani denedim çok kaçak var tüpün sonuna birikiyorlar bende ow takmaya karar verdim. Şu üstteki küçük olanı sipariş verdim onu kullanacağım.

Ow yi çıkardım.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250725_160732_Chrome.jpg
    Screenshot_20250725_160732_Chrome.jpg
    20.2 KB · Görüntüleme: 20

Kaanınçiftliği

Media
Üye
Strese sokarsa koloni olmayacığından, çöpte pislenmede olmaz
Hocam Lasius o kadar fazla strese girmez onun dışında şuan kullanmıyorum kapalı tüpteler ve bende istemezdim yoksa bende koymazdım beslemek çok zor 15 işçiniz olsun ayrıca küçük ve hızlı olsun anlarsınız ne demek istediğimi ayrıca üstte yazdığımı okusaydınız baya minik bir ow sipariş ettim ona koyacağım. :D sanırım sadece ilk yazdığımı okudunuz.

nomadpotato

Larva
Üye
Yani denedim çok kaçak var tüpün sonuna birikiyorlar bende ow takmaya karar verdim. Şu üstteki küçük olanı sipariş verdim onu kullanacağım.

Ow yi çıkardım.

15 işçili lasius kolonimde aynı ürünü OW olarak kullanıyorum ve hiç strese girmediler. Yemeklerini de buradan alıp tüpe götürüyorlar, işleri bitince çöplerini yine buraya bırakıyorlar. Fakat pleksi kapağın üzerinde 1mm havalandırma delikleri bulunuyor ve yeni doğanlar içinden geçip kaçabiliyorlar, bilginiz olsun.

Kaanınçiftliği

Media
Üye
15 işçili lasius kolonimde aynı ürünü OW olarak kullanıyorum ve hiç strese girmediler. Yemeklerini de buradan alıp tüpe götürüyorlar, işleri bitince çöplerini yine buraya bırakıyorlar. Fakat pleksi kapağın üzerinde 1mm havalandırma delikleri bulunuyor ve yeni doğanlar içinden geçip kaçabiliyorlar, bilginiz olsun.
Hmm ona bir çözüm bulmam gerek siz onun için önlem aldınız mı?

Emir1

Pupa
Üye
100 veya 200 mesh elek teli alıp kullanabilirsiniz hocam.

Emir1

Pupa
Üye
İnternetten alabilirsiniz. Hırdavatçılara da sorun isterseniz ama bulabileceğinizi zannetmiyorum.