Arkadaşlar lütfen yardımınız lazım!

Yardımlazım

Yumurta
Üye
4 senedir kiralık bir dairede kalmaktayım küçük aile babasıyım daha önce hiç bir problem yoktu fakat 2 gün önce uçan irili karıncalar fark ettim ve dışardan gelebileceğini düşündüm önemsemedim ve zarar vermedim fakat bir baktım ki pimapen kapının eşğinden (balkona açılan kapı bu) içe doğru karınca sürüsüyle karşılaştım ve çoğu uçuyordu çok ufak olanlar orta boyda olanlar ama siyahtı renkleri bende heryeri sardıkları için odayı kapattım sabah hiç birşey yok gece tamamen ortaya çıkıyorlar ve çocuk olduğu için bende endişelendim çünkü evin içine doğru geliyorlar biliyorum bir çoğunuzun hobisi ve buna saygı duyuyorum bende internetten araştırmak istedim ve biraz tarçın ve kahve döktüm gelebilecekleri yerlere bugün silikon yapmayı düşünüyorum sizden tavsiye almak istiyorum bu yuva o çıktıkları yerde midir kraliçeleri vs lütfen siz aylardır belki yıllardır bu minik zararsız hayvanların içindesiniz ama inanın gece çocuğumu ısırıyorlar ve sabah heryerini kaşımaktan kanatıyor lütfen görüş ve önerilerinize her daim açığım

Moderatör tarafında düzenlendi:

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Selamlar. Görsel ekleyebilir misiniz? Karınca olduğunu zannetmiyorum.

sedatettin

Pupa
Üye
Karıncalar durup dururken ısırmaz bence, ısırsa da kanatacak kadar kaşıtmaz benim düşüncem

Tabii türüne bağlı

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
4 senedir kiralık bir dairede kalmaktayım küçük aile babasıyım daha önce hiç bir problem yoktu fakat 2 gün önce uçan irili karıncalar fark ettim ve dışardan gelebileceğini düşündüm önemsemedim ve zarar vermedim fakat bir baktım ki pimapen kapının eşğinden (balkona açılan kapı bu) içe doğru karınca sürüsüyle karşılaştım ve çoğu uçuyordu çok ufak olanlar orta boyda olanlar ama siyahtı renkleri bende heryeri sardıkları için odayı kapattım sabah hiç birşey yok gece tamamen ortaya çıkıyorlar ve çocuk olduğu için bende endişelendim çünkü evin içine doğru geliyorlar biliyorum bir çoğunuzun hobisi ve buna saygı duyuyorum bende internetten araştırmak istedim ve biraz tarçın ve kahve döktüm gelebilecekleri yerlere bugün silikon yapmayı düşünüyorum sizden tavsiye almak istiyorum bu yuva o çıktıkları yerde midir kraliçeleri vs lütfen siz aylardır belki yıllardır bu minik zararsız hayvanların içindesiniz ama inanın gece çocuğumu ısırıyorlar ve sabah heryerini kaşımaktan kanatıyor lütfen görüş ve önerilerinize her daim açığım
Türkiyede bildiğim kadarıyla ısırıo kaşındırmak bir yana insana gece saldıran bir karınca yok. Muhtemelen başka bir böcek. e4'ün söylediği gibi fotoğraf bırakmanız iti olur.

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Neden karınca olmadığı düşündünüz hocam? Ben evin içinde uçuş olmuş gibi anladım.
Karıncalar bu şekilde evinizde girip size kolay kolay zarar vermezler. Hele ki verseler bile böyle bir şeyi alateların yapması çok olağandışı. Muhtemelen yaşanan mevsimsel ortaya çıkan, insanlarda deride alerjik reaksiyonlara sebep olabilen sivrisinek ısırıklarının evde görülen karıncalar tarafından yapıldığının zannedilmesi.

Yardımlazım

Yumurta
Üye
Selamlar. Görsel ekleyebilir misiniz? Karınca olduğunu zannetmiyorum.
Görsel atmaya çalışıcam

Neden karınca olmadığı düşündünüz hocam? Ben evin içinde uçuş olmuş gibi anladım.
evet evin içinde uçuş oldu şuan çok az sayıdalar 4 veya 5 tane kaldı küçük karıncalarda var

Karıncalar durup dururken ısırmaz bence, ısırsa da kanatacak kadar kaşıtmaz benim düşüncem

Tabii türüne bağlı
Kanama derken çocuk anlamadığı için sert kaşımış tahriş etmiş o anlamda dedim hocam 4 senedir olmayan şey bu sene oldu bana bi zararları yok sadece evin içine gelmelerini istemiyorum balkona gitsinler veya kendilerine daha güvenli bir yer bulsunlar istila etmelerini istemiyorum