Merhaba, ben de yeniyim. Bunu yanıltıcı olmamak adına belirtiyorum: Tüm ihtiyaçları tek bir yerde bulmak her zaman mümkün olmayabilir.
Birkaç öneride bulunabilmem için,
hangi cins ve koloni durumunu bilmek önemli. Elinizde var mı, varsa ne durumda gibi sorular sorulabilir. Kafa karışıklığını gidermek adına birkaç küçük örnek vermek gerekirse:
- Messor (hasatçı) karıncalar için kuş yemi almak ve ara sıra böcek vermek mantıklıyken, başka bir tür çok daha fazla proteine ihtiyaç duyabilir.
- Messor tırmanmayı bilmediği için, üstü açık formikaryum veya sadece test tüpü yeterliyken, Tetramorium gibi daha hareketli ve tırmanmayı bilen türlerde kaçmayı önlemek için tüp veya dış dünya buna göre dizayn edilmeli (kapak veya kayganlaştırıcı bir sıvı gibi).
- Türden bağımsız olarak, karıncanın tek başına kraliçe olması veya işçisinin yumurta üretmesi durumuna göre de bakım farklılaşabilir.
Bundan kastım: Sadece kraliçe ile başlanacaksa, genellikle çoğu kraliçe ilk haftalarda hiçbir şey olmadan
test tüpünde ortamına alışmak adına inzivaya bırakılır. Bu süreçte
karanlık bir test tüpü yeterli olacaktır.
Ayrıca temasın kolay olabilmesi için karınca boyutu fark etmeksizin bir tane cımbız rdinmenizi öneririm. İşleri fazlasıyla kolaylaştıracaktır.