Aphaenogaster mi?

chapa

Nanitik
Üye
Çok uzun zamandır Aphaenogaster arıyorum. Galiba sonunda buldum. Kraliçe mi?63643.jpg

Cihan__

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Aphaenogaster sardoa gruptan bir kraliçe kendisi. Uzaylı karıncalar da diyoruz kendilerine ve bence görüntüleri çok hoş.

Çözüm

chapa

Nanitik
Üye
Aphaenogaster sardoa gruptan bir kraliçe kendisi. Uzaylı karıncalar da diyoruz kendilerine ve bence görüntüleri çok hoş.
Teşekkürler. Bende bu yüzden hep bir tane kraliçeye sahip olmak istemiştim. Ama şansıma belediye ilaçlama yaptı. İnşallah bi sıkıntı olmaz. İlk işçi çıkana kadar beslenmeye ihtiyaç duyuyor mu ?

Cihan__

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Teşekkürler. Bende bu yüzden hep bir tane kraliçeye sahip olmak istemiştim. Ama şansıma belediye ilaçlama yaptı. İnşallah bi sıkıntı olmaz. İlk işçi çıkana kadar beslenmeye ihtiyaç duyuyor mu ?
Kendisi orta derecede stresli bir tür diyebilirim ve bayağı hareketli olabilen bir tür. İlk işçisi maksimum 2 ay içinde çıkmış olur ve beslemeye ihtiyaç duymaz ama bu süreyi aşarsa şekerli su ve protein takviyesi gerekebilir. Ayrıca çok küçük bir şekerli su damlası verirseniz enerjisini tazeleyebilir, zararı olmaz yani.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Hocam biraz araştırma yaptım tür hakkında, bana farklı bir türmüş gibi geldi, bütün kaynaklarda sarı olduğu yazıyor kraliçenin, tekrar bakın derim
Türüne Sardoa denmedi. Sardoa tür grubundan olduğu söylendi. O gruptan ülkemizde 2 tür bulunuyor; Aphaenogaster balcanica ve Aphaenogaster sporadis.

Çok uzun zamandır Aphaenogaster arıyorum. Galiba sonunda buldum. Kraliçe mi?
Forumdaki Kraliçe Kayıt konumuza kaydederseniz foruma veri toplamaya yardımcı olabilirsiniz.

Son düzenleme: