Antensiz formica

Barkın

Yasaklı Üye
Yardımsever
Üye
Antensiz formica cinsi kraliçemin pupaları oluştu fakat hepsi kozasız ilginç şeyler yaşıyorum

B586DBF8-8F7F-4627-A8C8-FA70D6DB3BD3.jpeg

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
O biraz sıkıntı olacak gibi sanki ya. Anten demek; yuva arkadaşlarının salgıladıkları kimyasal maddeleri algılayarak bilgi almaktır. İletişimin zayıf olduğu bir kolonide düzeninde yolunda olacağını sanmıyorum. Pupalar yeni yeni oluşmuş gibi duruyor, bu evreden sonra koza örmeye başlayabilirler

Barkın

Yasaklı Üye
Yardımsever
Üye
O biraz sıkıntı olacak gibi sanki ya. Anten demek; yuva arkadaşlarının salgıladıkları kimyasal maddeleri algılayarak bilgi almaktır. İletişimin zayıf olduğu bir kolonide düzeninde yolunda olacağını sanmıyorum. Pupalar yeni yeni oluşmuş gibi duruyor, bu evreden sonra koza örmeye başlayabilirler

Pupalar koza örmüyor larva halinde ikrn koza örüyorlar bu kraliçeyide ölüme terk etmek istemiyorum en azından benle dışarıda yaşayacağından daha uzun yaşar

drusus

Media
İlklerden
Üye
Hocam bunu başka bir konuda daha görmüştüm ama koza örmeyi pupa evresine gelene kadar çoktan yapmış olmaları gerekmez mi? Üstelik pupalar bildiğim ve gördüğüm kadarıyla hareketli değiller. Larvalar örüyor olmalıydı kozaları. Pupaya ulaştıkları andan sonra örülmez diye düşünüyorum.

Barkın

Yasaklı Üye
Yardımsever
Üye
Hocam bunu başka bir konuda daha görmüştüm ama koza örmeyi pupa evresine gelene kadar çoktan yapmış olmaları gerekmez mi? Üstelik pupalar bildiğim ve gördüğüm kadarıyla hareketli değiller. Larvalar örüyor olmalıydı kozaları. Pupaya ulaştıkları andan sonra örülmez diye düşünüyorum.

Evet Camponotus Piceus kraliçemin larvlarını koza örerken şait olmuştum kozası o kadar şefaftı ki içindeki larvanın haraketlerini görmüştüm

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Doğru diyorsunuz tabikide. Daha larva aşamasındayken koza örmeye başlamış olmaları lazımdı. Aralarında daha tam pupa olmamış olanlarda var. Aynı koloni içerisinde kozalı olup kozasız olan pupalarda mevcut yapılan araştırmalara göre. Bunu larvalar neye göre yapıyor bilmiyorum ama.

Barkın

Yasaklı Üye
Yardımsever
Üye
Diyelimki satıyorum satışımın arkasında dururum yani vereceğim son kraliçe bu olur insanlara neden ölebilmesi muhtamel bir kraliçe satayim ki

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Daha önce antensiz kraliçeler görmüştüm, kolonileri sağlıklıydı. Bir sorun olmaz.