O biraz sıkıntı olacak gibi sanki ya. Anten demek; yuva arkadaşlarının salgıladıkları kimyasal maddeleri algılayarak bilgi almaktır. İletişimin zayıf olduğu bir kolonide düzeninde yolunda olacağını sanmıyorum. Pupalar yeni yeni oluşmuş gibi duruyor, bu evreden sonra koza örmeye başlayabilirler
Hocam bunu başka bir konuda daha görmüştüm ama koza örmeyi pupa evresine gelene kadar çoktan yapmış olmaları gerekmez mi? Üstelik pupalar bildiğim ve gördüğüm kadarıyla hareketli değiller. Larvalar örüyor olmalıydı kozaları. Pupaya ulaştıkları andan sonra örülmez diye düşünüyorum.
Doğru diyorsunuz tabikide. Daha larva aşamasındayken koza örmeye başlamış olmaları lazımdı. Aralarında daha tam pupa olmamış olanlarda var. Aynı koloni içerisinde kozalı olup kozasız olan pupalarda mevcut yapılan araştırmalara göre. Bunu larvalar neye göre yapıyor bilmiyorum ama.Hocam bunu başka bir konuda daha görmüştüm ama koza örmeyi pupa evresine gelene kadar çoktan yapmış olmaları gerekmez mi? Üstelik pupalar bildiğim ve gördüğüm kadarıyla hareketli değiller. Larvalar örüyor olmalıydı kozaları. Pupaya ulaştıkları andan sonra örülmez diye düşünüyorum.
Başka Formica Kraliçen Varmı?Antensiz formica cinsi kraliçemin pupaları oluştu fakat hepsi kozasız ilginç şeyler yaşıyorum
Ekli dosyayı görüntüle 12464
Başka Formica Kraliçen Varmı?
Larvaları Onlara Verebilirsiniz %50 İhtimalle Sahiplenirler Kraliçeyide Salabilirsiniz.Evet var