Anormal Koloni Kurulum Aşaması Problemi

anakin

Brachypterous
Üye
Çıkınca yiyip yemeyeceği ne bakar mısınız? Sağlıklı çıkarsa eminim yemeyecek ama siz protein verin yinede siz protein verseniz bile işçi sağlıksız çıkınca yine yiyecek ama sağlıklı çıkarsa yemiyecek.
Dostum çok merak ettim gerçekten ne zaman atacaksınız bu fikrin kaynağını. Bana şahsen çok saçma geliyor. İlk çıkan bütün işçiler güçsüz çıkar zaten. Arkadaş bacağı sakat dememiş zaten bacaklarını yedi demiş.

O zaman yarım un kurdu veriyorum.Şekerli suyu zaten reddediyor.1 Hafta stressiz sakin bi ortamda müdahale etmeden gözlemleyebilirim.
Bence un kurdu da vermeden diğer pupaları bekleyin.

ahzarnur

Yumurta
Üye
Bu durumda size kalmış beslemek yada beslememek. Beslerseniz strese girebilir.
Şekerli su vermeye çalışırken fazlasıyla strese soktum zaten.Ballı sulu kulak çöpünü ağzının dibinde beklettim bi 15dk genede bi hamlede bulunmadı.Ne olucaksa olsun...

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Öyle bir durum söz konusu değil. Kraliçelerin temel hedefi işçi üretmektir, sağlıklı ya da sağlıksız olsun çıkan işçileri yemeye teşebbüs etmez. İşçi farklı bir sebepten ölmüş ve kraliçe israfı önlemek adına işçinin hemolenfini tüketmiş yüksek olasılıkla.

anakin

Brachypterous
Üye
Öyle bir durum söz konusu değil. Kraliçelerin temel hedefi işçi üretmektir, sağlıklı ya da sağlıksız olsun çıkan işçileri yemeye teşebbüs etmez. İşçi farklı bir sebepten ölmüş ve kraliçe israfı önlemek adına işçinin hemolenfini tüketmiş yüksek olasılıkla.
😁👌🏻.

ahzarnur

Yumurta
Üye
Dostum çok merak ettim gerçekten ne zaman atacaksınız bu fikrin kaynağını. Bana şahsen çok saçma geliyor. İlk çıkan bütün işçiler güçsüz çıkar zaten. Arkadaş bacağı sakat dememiş zaten bacaklarını yedi demiş.

Bence un kurdu da vermeden diğer pupaları bekleyin.
İşcinin sadece arka 2 bacağı hareket etmiyodu.Zaten 2 bacağın 1'i 24 saat içinde düzeldi.Başka bi sağlık sorunu yoktu işcinin ama sonra kraliçe işciyi tamamiyle yemiş.Sadece bacak gibi sert kısımlarını bırakmış.Bence işci güçsüz olduğu için yemiş olması daha mantıklı geliyor şahsen.Çünkü doğada genellikle zayıf olanlar eleniyor.Kraliçe bu durumda doğanın ta kendisi.Doğanın yapabileceği bi müdahaleyi kendisi yapıyor.Kraliçe kendi alanında doğa konumunda bence.

En son 1-2 saat önce kontrolünü yapmıştım.İşci gayet iyi durumdaydı.Bu süre içerisinde ölüp kraliçenin onu yemesi pek muhtemel değil fikrimce.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
İşcinin sadece arka 2 bacağı hareket etmiyodu.Zaten 2 bacağın 1'i 24 saat içinde düzeldi.Başka bi sağlık sorunu yoktu işcinin ama sonra kraliçe işciyi tamamiyle yemiş.Sadece bacak gibi sert kısımlarını bırakmış.Bence işci güçsüz olduğu için yemiş olması daha mantıklı geliyor şahsen.Çünkü doğada genellikle zayıf olanlar eleniyor.Kraliçe bu durumda doğanın ta kendisi.Doğanın yapabileceği bi müdahaleyi kendisi yapıyor.Kraliçe kendi alanında doğa konumunda bence.

En son 1-2 saat önce kontrolünü yapmıştım.İşci gayet iyi durumdaydı.Bu süre içerisinde ölüp kraliçenin onu yemesi pek muhtemel değil fikrimce.
Yanlış yorumlamışsınız, geçmişte bu durumu defalarca yaşamış ve çokça araştırmış birisi olarak söylüyorum, literatürde sizin yorumlarınızı destekleyen herhangi bir çalışma yok. Ayrıca gayet muhtemel. Anlamadım, bir hafta sonra ölseydi bu süre içerisinde ölmesi normal mi gelecekti size? Bütün sorun 2 saatlik zaman dilimi içerisinde ölmüş olması mı? Yönlendirmeler yanlış, aksini gösteren belge varsa konuya dahil edilsin, zira ben buna yönelik hiçbir çalışmaya rastlamadım. Bulan varsa bizleri de aydınlatabilir.

Şu işçi öldürme meselesine gelince, bu mümkün. Fakat sandığınız gibi işçi doğduğunda değil, çok daha erken safhalar da meydana gelebilir. Hatta bu hastalık patojeni taşıyan larvaların, larva döneminde kraliçe tarafından imha edilip yenilmesiyle gerçekleşir.

TanerKaraca

Yumurta
Üye
Çıkınca yiyip yemeyeceği ne bakar mısınız? Sağlıklı çıkarsa eminim yemeyecek ama siz protein verin yinede siz protein verseniz bile işçi sağlıksız çıkınca yine yiyecek ama sağlıklı çıkarsa yemiyecek.
Olaya çok ilginç bir tanı koymuşsunuz hocam bu düşünceye nereden vardınız? Kaynak belirtebilir misiniz?

Şekerli su vermeye çalışırken fazlasıyla strese soktum zaten.Ballı sulu kulak çöpünü ağzının dibinde beklettim bi 15dk genede bi hamlede bulunmadı.Ne olucaksa olsun...
Hocam biraz daha bekleyebilir şeker takviyesi(daha uzun süre bekletilebilir.) Bir çok takviye de daha uzun süre bırakıldığını gördüm ve okudum. Anlık reaksiyon göstermese bile bahsi geçen takviyeye ihtiyaç duyuyorsa geçte olsa reaksiyon gösterir. Ama yumurtalı olduğu için pek yaklaşmayacağını düşünüyorum.

emre9293

Majör
Üye
O zaman yarım un kurdu veriyorum.Şekerli suyu zaten reddediyor.1 Hafta stressiz sakin bi ortamda müdahale etmeden gözlemleyebilirim.
Hocam iki pupa varsa protein vermenize gerek olduğunu düşünmüyorum zaten işçiyide yemiş.