Anormal Davranış

ArdaCls

Larva
Üye
Arkadaşlar, Componotus lateralis kraliçemi haftalık kontrol ederken çıkış kısmındaki pamuğa takılmış şekilde buldum. Pamuğun üstünde kahverengi sarımsı bir renkte bulunuyor. Larvasını yemiş ve halen aynı şekilde tüpün çıkışına doğru çıkmaya çalışıyor. Stresten kaynaklandığını düşünmüyorum çünkü diğer kraliçeler ile aynı yerde tutuyorum. Sebebi nedir? Ne yapmalıyım?

Sprint

Larva
Üye
Arkadaşlar, Componotus lateralis kraliçemi haftalık kontrol ederken çıkış kısmındaki pamuğa takılmış şekilde buldum. Pamuğun üstünde kahverengi sarımsı bir renkte bulunuyor. Larvasını yemiş ve halen aynı şekilde tüpün çıkışına doğru çıkmaya çalışıyor. Stresten kaynaklandığını düşünmüyorum çünkü diğer kraliçeler ile aynı yerde tutuyorum. Sebebi nedir? Ne yapmalıyım?
Eğer davranış devam ediyorsa ve yumurtası yoksa tüp değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Bazen işe yarıyor.

DorukBey

Minör
Yardımsever
Üye
Stres kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Kraliçeden kraliçeye değişebilir çevresel faktörlerden etkilenmek. Yumurtalarını da yedi diyorsunuz hem. Bir süre bekleyin veya bulduğunuz çevreye salın. Sarı sıvı da dışkı vs. bir şeydir muhtemelen.

aets

Larva
Üye
Tahminimce çıkışta ki pamuğa takıldı ve kaçamadı sonra strese girip larvalarını yedi. Sarı sıvının önemli birşey olduğunu düşünmüyorum larvaların homolenf sıvısı olabilir. İsterseniz ufak bir şekerli su takviyesi yapıp yeni bir tüpe koyabilirsiniz. Onun dışında yapılacak çok birşey yok.