Ankara’da Temmuz Ayında Uçuş

omer06837

Yumurta
Üye
Merhaba dostlar,
Temmuz ayının ortasındayız. Ankara'da, özellikle Sincan çevresinde bu dönemde hâlâ kraliçe karınca uçuşu yaşanıyor mu? Eğer oluyorsa, günün hangi saatlerinde ve hangi bölgelerde arama yapmamı önerirsiniz?
Yeni bir koloni kurmak istiyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim.
Herkese bol şanslar

anakin

Nanitik
Üye
Merhaba dostlar,
Temmuz ayının ortasındayız. Ankara'da, özellikle Sincan çevresinde bu dönemde hâlâ kraliçe karınca uçuşu yaşanıyor mu? Eğer oluyorsa, günün hangi saatlerinde ve hangi bölgelerde arama yapmamı önerirsiniz?
Herkese bol şanslar
Hocam ben de Ankara'dayım. Dere kenarında bir günde:

•Cataglyphis bicolar group

•Lasius sp.

•Parazitik lasus

•Tetramorium sp. (×4)

kraliçeleri buldum. Velhasılıkelam nemli olan her yerde şu zamanlarda kraliçe bulabilirsiniz.

Kuzeyli

Pupa
Üye
Hocam ben de Ankara'dayım. Dere kenarında bir günde:

•Cataglyphis bicolar group

•Lasius sp.

•Parazitik lasus

•Tetramorium sp. (×4)

kraliçeleri buldum. Velhasılıkelam nemli olan her yerde şu zamanlarda kraliçe bulabilirsiniz.
nerede buldunuz ben de ankaradayım

alperen1337

Larva
Üye
Merhaba dostlar,
Herkese bol şanslar
Merhabalar hocam, ben de Ankara’da yaşıyorum. Gece 11 gibi parlak lambaların altında garanti 2-3 kraliçe buldum Demetevler Parkı’nda. Hemen hemen her akşam denk geliyorum. Pheidole, Lasius ve Camponotus cinslerini gördüm. İsterseniz bulursam elden hediye de edebilirim, yakınsanız.

anakin

Nanitik
Üye
Merhabalar hocam, ben de Ankara’da yaşıyorum. Gece 11 gibi parlak lambaların altında garanti 2-3 kraliçe buldum Demetevler Parkı’nda. Hemen hemen her akşam denk geliyorum. Pheidole, Lasius ve Camponotus cinslerini gördüm. İsterseniz bulursam elden hediye de edebilirim, yakınsanız.
Hocam ben de pheidole cok severim, nasıl ve nerelerde aramamı önerirsiniz?

alperen1337

Larva
Üye
Hocam ben de pheidole cok severim, nasıl ve nerelerde aramamı önerirsiniz?
Hocam ben en çok pheidole görmüşümdür. Demetevlerde oturuyorum burdaki parkta diğer lambalardan 10 kat parlak bir lamba var parkın içinde yakınsanız yerini de gösterebilirim. Genelde saat 21.00 ve 00.00 saatlerinde daha çok gördüm diyebilirim.

anakin

Nanitik
Üye
Hocam ben en çok pheidole görmüşümdür. Demetevlerde oturuyorum burdaki parkta diğer lambalardan 10 kat parlak bir lamba var parkın içinde yakınsanız yerini de gösterebilirim. Genelde saat 21.00 ve 00.00 saatlerinde daha çok gördüm diyebilirim.
Sağ olun hocam, iyi hobiler.

omer06837

Yumurta
Üye
Çok iyi olur dostum gerçekten çok mutlu olurum sincanda yaşıyorum bende

Akşam saatlerine doğru çıkıyorum ama bulamıyorum hava karardıktan sonra ışık altında aramak daha mı mantıklı diyorsunuz

anakin

Nanitik
Üye
Hocam akşam ışık alında bulabilirsiniz ama tek verimli yol bu değil. Benim gibi kraliçeleri 12:00-16:00 saatlerinde arayan da var. Sıcak günlerde sabah saat 6:00-7:00 gibi arayanlar da var. Gece yarısı fener ile ormanda arayanlar da var. Yani bir sürü yöntem var ve hepsiyle de kraliçe bulunabiliyor. Herhangi birine bu daha mantıklı diyemeyiz bence.