Ankara'da koloni kurmak?

miirac

Yumurta
Üye
Ankara'da karınca hobisine yeni adım atıyorum, birkaç sorum olacak:

1. Malzeme Tedariği: Ankara içinde hobi için gerekli temel malzemeleri (test tüpü, cımbız, outworld ekipmanları vb.) elden alabileceğim bir yer var mı yoksa direkt internete mi yönelmeliyim?
  2. Kraliçe Uçuşları: Ankara'yı ve iklimini bilen arkadaşlar; şehir içinde veya yakın çevresinde kraliçe uçuşlarının en yoğun olduğu, arama yapabileceğim spesifik bölgeler nerelerdir? (Mogan, Eymir tarafları mı yoksa parklar yeterli mi?)
  3. Nem ve Isı: Ankara'nın kuru havası malum, başlangıç türleri için (Messor vb.) ekstra bir nemlendirme taktiği önerir misiniz?
Temel olarak şu malzemeleri toplamaya başlıyorum, eksik veya "şu mutlaka olsun" dediğiniz bir şey var mı?

• Deney Tüpleri
  • Cımbız
  • Pamuk (Saf ve kokusuz)
  • Şırınga (Su transferi için)
  • Başlangıç için basit bir Outworld
Ekstra tavsiyelerinize açığım, herkese keyifli hobiler.

poyrasalos

Nanitik
Üye
Un kurdu bence kesinlikle alınmalı.
1. Malzemeleri Antstore Turkey sitesinden alabilirsin.
2.Bende Ankaradayım ve 2-3 haftaya başlar uçuşların başlardiye tahmin ediyorum.
3.Ekstra neme gerek yoktur ev sıcaklığında test tüpünün içindeki su nemi sağlar.

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Un kurdu bence kesinlikle alınmalı.
1. Malzemeleri Antstore Turkey sitesinden alabilirsin.
2.Bende Ankaradayım ve 2-3 haftaya başlar uçuşların başlardiye tahmin ediyorum.
3.Ekstra neme gerek yoktur ev sıcaklığında test tüpünün içindeki su nemi sağlar.
İlk başlangıçta işçiye kadar canlı yeme gerek yok eğer beslediğin karınca claustralsa (yani ilk işçiye kadar beslenmeye ihtiyaç duymuyorsa).
Başlangıçta da tüp,pamuk,cımbız,asetat kağıdı dışında bişeye ihtiyacın yok.Outworld falan da sonra ki aşamada gerekiyo.Kraliçe aramak içinde bi yere çıkmana bence gerek yok çünkü eğer gelecekse ayağının dibinde bile bulabiliyorsun.İlla gezmek istiyorum dersen açık alanlar ve parklar uygundur.Sen şu an Messor,Camponotus,Lasius,Tetramorium cinslerini rahatlıkla besleyebilirsin.
Uçuşlarda hava sıcaklığı 20 dereceyi geçince başlayacaktır diye düşünüyorum.Yine başlayan uçuşlar var ama bu sıcaklıkta bulma ihtimaliniz daha yüksek.Yine aklına takılan ekstra şeyler olursa sorabilirsin.Ekipmanlar için Poyraz'ın dediği gibi Ant Store Türkey iyidir bu arada.