Ankara Bölgesi Irk'ları

ByHodor

Yumurta
Üye
Hobiye yeni başlamak üzere olan biriyim. Malumunuz kış ve uçuş zamanları değil. Bende bu sıralar sadece ileriye yönelik formiciarumlarımı tasarlıyorum. Ancak bahar dönemi geldiği zaman yaşadığım şehrin hangi bölgelerinde hangi türleri bulacağımı internetten bulamadım. Özellikle istediğim askerleri olan saldırgan bir ırk. Ama yoksa da en azından Ankara'da nerelerde hangi türlerin olduğu bilgisi. En azından o türleri daha çok araştırıp daha çok bilgi sahibi olabilirim.

fureagle

Yumurta
İlklerden
Üye
Hobiye yeni başlamak üzere olan biriyim. Malumunuz kış ve uçuş zamanları değil. Bende bu sıralar sadece ileriye yönelik formiciarumlarımı tasarlıyorum. Ancak bahar dönemi geldiği zaman yaşadığım şehrin hangi bölgelerinde hangi türleri bulacağımı internetten bulamadım. Özellikle istediğim askerleri olan saldırgan bir ırk. Ama yoksa da en azından Ankara'da nerelerde hangi türlerin olduğu bilgisi. En azından o türleri daha çok araştırıp daha çok bilgi sahibi olabilirim.
Messor bulabilirsin.

Onlorot

Media
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Türkiye şartlarında askeri olan bulabileceğiniz tek cins Pheidole. Saldırgandırlar da o yüzden tercih edebilirsiniz. Sıcak bir yaz gecesinde hava karardıktan sonra çıkmanız bulmanız için daha etkili olacaktır.

ByHodor

Yumurta
Üye
Çoğunlukla hangi bölgelerinde bulunabilirler ? Ankara kocaman yer neticede en azından kuzey veya batı tarafları gibi bir yönlendirme yapabilirmisiniz ?

avare

Pupa
Üye
Çoğunlukla hangi bölgelerinde bulunabilirler ? Ankara kocaman yer neticede en azından kuzey veya batı tarafları gibi bir yönlendirme yapabilirmisiniz ?
Ankara'nın kuzeyi hatta bolu denebilecek kadar kuzeyinde hangi türler bulunur hocam?

The_Arthropod

Yumurta
İlklerden
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
*türleri
İngilizce'niz varsa Türkiye karınca faunasının 2020'de revize edilmiş makalesi var, oradan ilginizi çeken türlere ait spesimenler Ankara'dan toplanmış mı bakabilirsiniz.

melihgokcen

Nanitik
İlklerden
Üye
Ankara'nın kuzeyi hatta bolu denebilecek kadar kuzeyinde hangi türler bulunur hocam?
Türkiye'de kayıt altına alınmış yaklaşık 41 cinsin çoğunu bulabilirsiniz, fakat hangilerini bulabileceğinize dair bilimsel bir araştırma yok.