Anakin'in Kanatlı Süvarileri

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Zifiri Kolonisi Rutin Kontrol

Aslında 2 gün önce ufak bir bakmıştım ve durum hiç iyi değildi. Yumurtası yoktu, pamuğu paramparça etmişti ve aşırı stresliydi, hatta şu ana kadar ilk defa bir kraliçemi bu kadar stresli gördüm. Ama bu gün çok merak edip açtığımda durumlar iyiydi. Tam yumurtlama anını yakaladım. 5-6 tane yumurtası var ama dediğim gibi yumurlarken kontrol yaptığım için gün içinde artacağını düşünüyorum. Stres seviyesi çok düşük, abdomeni çok dolgun.

1000040637.jpg

1000040639.jpg

Yumurtlamaktayken çekilmiş bir kare:

1000040636.jpg

Son düzenleme:

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Macro Güncelleme

Bu fotoğrafları tür tespiti için çekmiştim ama nanitikler işe yaramıyormuş. En azından işçilerin doğru düzgün bir fotoğrafı oldu.

1000040762.jpg

1000040761.jpg

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye

Luna Kolonisi

Luna kolonisinde ilk işçiler çıktı. Şu anda 6 işçi, 5-6 tane pupa ve kraliçenin hiç beslenmeden bıraktığı bir öbek yumurta var.

100_3104.JPG

100_3102.JPG

Son düzenleme:

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Venüs Kolonisi ve Termitler

Dostlar günlükten 2 koloni eksildi. Termitler maalesef anlamadığım bir şekilde boğulmuş. Venüs kolonisini de arkadaşıma verdim çünkü bana göre tetramoriumlar seyir zevki çok düşük canlılar ve geçen sene hobiden soğmamın asıl sebebi çok fazla tetramorium kolonim olmasıydı. Diğer kolonilerimi beslerken gayet zevk alıyorum ama tetramoriumlar bana daha çok bir mecburiyet gibi hissettiriyor. Bu sene de bu yüzden hobiden soğumaktan korktum. Bu yüzden elinde tetramorium kolonisi bulunmayan bir arkadaşıma bu koloniyi verdim. Tetramorium serüvenine multiqueen olması ve kraliçelerinin myrmica gibi görünmesinden dolayı pluto kolonisiyde devam edeceğim.

Son düzenleme:

Egolast

Larva
Üye
Venüs Kolonisi ve Termitler

Dostlar günlükten 2 koloni eksildi. Termitler maalesef anlamadığım bir şekilde boğulmuş. Venüs kolonisini de arkadaşıma verdim çünkü bana göre tetramoriumlar seyir zevki çok düşük canlılar ve geçen sene hobiden soğmamın asıl sebebi çok fazla tetramorium kolonim olmasıydı. Diğer kolonilerimi beslerken gayet zevk alıyorum ama tetramoriumlar bana daha çok bir mecburiyet gibi hissettiriyor. Bu sene de bu yüzden hobiden soğumaktan korktum. Bu yüzden elinde tetramorium kolonisi bulunmayan bir arkadaşıma bu koloniyi verdim. Tetramorium serüvenine multiqueen olması ve kraliçelerinin myrmica gibi görünmesinden dolayı pluto kolonisiyde devam edeceğim.
Geçmiş olsun.

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye

Hayalet Kolonisi

Çok uzun süredir aradığım bir cinsi sonunda buldum. İşte yeni tapinoma kraliçem. Çok stresli ve abdomenini sürükleyerek sürüyor. Normal mi bilmiyorum, bu cins hakkında hiç deneyimim yok. Deneyimi olan varsa normal mi değil mi yazarsa sevinirim. Haftaya kontrolde muhtemelen iyi fotoğraflar çekebilirim. Sıradaki hedefim, crematogaster. Hayalet adını koymamın sebebi ise kedimin adı olması. Genel hal ve hareketlerini kedime benzettim.

100_3121.JPG

Zifiri Kolonisi

Yumurtlaması gayet iyi. 15 yada 16 yumurta var. Gasteri gayet şişkin, stres seviyesi az.

100_3128.JPG

100_3126.JPG

Sol Kolonisi

Korkunç derecede hızlı üremiş. 3 pupası ve 5 larvası var. Stres seviyesi tabii ki de yüksek ama bir formicaya göre normal. Görünen o ki bu kraliçemiz daha çok işçi yerine daha hızlı işçiyi tercih etmiş. 12 günde pupa cidden başka hiç bir cinste görmedim.

100_3132.JPG

Son düzenleme:

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Ece'nin Kolonisi

Yuvalarını daha ferah bir yere taşıdığım için nihayet bir tık daha net fotoğraflar çekebildim. Postimages linki de ekleyeceğim, oradan daha detaylı inceleyebilirsiniz. Üremeleri baya coştu. Her ne kadar kış uykusuna yatırmasam da endojenik-heterodinamizm tarzı bir adaptasyona sahip oldukları (e4'e selam olsun) ve bulundukları ortam 20 derece sabit olduğu için kış uykusuna yatmasalar da dinlemiş oldular, galiba bunun etkisi var. Son olarak galiba tür grubu anlaşılabiliyor. Pek anladığım bir şey değil açıkçası. @KingCat sen anlarsın bu işlerden.

100_3164.JPG

100_3161.JPG

Bu fotoğrafta yeni yumurtlanmış yumurtalar gözüküyor. Benim hoşuma gitti.

100_3159.JPG

İki majör aynı fotoğrafta.

100_3141.JPG

Pluto Kolonisi

Kız kardeşlerimiz gayet iyi ilerliyorlar. Ne versem yiyorlar. Diğer tetra kolonilerimde iştahsızlık vardı. Bu kolonide olmamasına sevindim. 2. nesil işçiler yakın, umarım bu koloni hep iki kraliçeli devam eder.

100_3166.JPG

Kraliçe kızlarıyla birlikte ziyafet çekiyor.

100_3168.JPG

Postimages linkleri

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Zifiri Kolonisi

Bütün yumurtaları larvaya dönüşmüş ama epey genç larvalar. Abdomen hala çok dolgun, stres seviyesi normal.

100_3177.JPG

100_3180.JPG

Broodu çekmeye çalıştım ama çok küçük oldukları için en fazla bu kadar net oluyor.

100_3182.JPG

Hayat Kolonisi Öldü

Açıkçası üzüldüm. Bir tapinoma kolonim olsun isterdim ama kafaya takmamak lazım. Olmuş ile ölmüşe çare yok. Kraliçe çok ufak olduğu için pek netleyemedim maalesef.

100_3192.JPG

100_3194.JPG

Pluto kolonisindeki kraliçeler ile aynı tür bir kraliçeyle karşılaştırma.

100_3198.JPG