Anakin'in Kanatlı Süvarileri

anakin

Larva
Üye
Ece'nin ilk 4 işçisi 10.06.2025

karınca 1.jpg
1 ay, 18 gündür bende.

Adı: Ece
İşçi sayısı: 4
Tür: Messor structor
Beslenme: Tohum + şekerli su (nadiren)
Yaşam alanı: Test tüpü
Deneyim kazanmak için internetten aldım.
Kazalar: Şekerli su verirken suyu işçilerin ve Ece'nin üzerine püskürttüm (şırıngayla) ama sonrasında Ece, test tüpünü ve işçileri tamamen temizledi.

anakin

Larva
Üye
GÖRÜNMEZ KAZA 12.06.225
kaza 1.jpg
test tüpü kırıldı bantla kırığı kapatıp transferi başlattım

İşçi sayısı: 5
Tür: Messor structor
Beslenme: Tohum + şekerli su (nadiren)
Yaşam alanı: Test tüpü

anakin

Larva
Üye
Azalan Stres ve Proteinle İlk Temaslar
•İşçi sayısı: 6.
•5-6 larva en az 5 tane yumurta var.
•Verilen besinler: un kurdu.
Ece ve titanlar gayet iyi gidiyor. 5 gün kadar önce ilk un kurtlarını verdim ve kabul ettiler, buna bağlı olarak ta stres seviyeleri ufak ufak da olsa azalıyor. En başta onları 2 hafta beslemeyecektim ama şimdi beslendikten sonra birazda olsun rahatladıklarını gördüğüm için beslemelere devan edeceğim. Eğer media işçiler elde edersem veya beklenmedik bir gelişme olursa günlüğü güncellerim. (Şu anda biraz stresli bir dönemde oldukları için ne yazık ki fotoğraflarken coverı çıkaramayacağım.)
günlük1.jpg
günlük2.jpg
(Eksik veya yanlış bir bilgim varsa düzeltirseniz sevinirim.)​

anakin

Larva
Üye
Güzel ilerlemişsiniz, iki sorum olacak test tüpü nasıl kırıldı? Birde outworldü nerden aldınız?
Teşekkür ederim. İlk olarak test tüpünün kırılma sebebi şöyle: coverları test tüpüne çift taraflı bant ile yapıştı ve görüşümü bulanıklaştırdı, ben de coverı makasla kesmeye çalışırken yanlışlık tüpün ucuna bastırdım ve kırdım. Outworldü ise antisticden alabilirsiniz fakat ben Tc kimliğimi vermek istemediğim için sahibindende paketi açılmamış satan birinden aldım.

Kaanınçiftliği

Nanitik
Üye
Teşekkür ederim. İlk olarak test tüpünün kırılma sebebi şöyle: coverları test tüpüne çift taraflı bant ile yapıştı ve görüşümü bulanıklaştırdı, ben de coverı makasla kesmeye çalışırken yanlışlık tüpün ucuna bastırdım ve kırdım. Outworldü ise antisticden alabilirsiniz fakat ben Tc kimliğimi vermek istemediğim için sahibindende paketi açılmamış satan birinden aldım.
Teşekkürler. Günlüğü takipteyim.

anakin

Larva
Üye
Nazlı İle Tanışın!
•Cins: Formica sp.
•Bulunduğu hava şartları: 24 derece, parçalı bulutlu, hafif rüzgarlı.
Bu hobiye başladığımdan beri kraliçe arıyordum ama şehrin ortası da aradığım için bulamıyordum. Ben de bu tarz doğal alanlarda aramayı denedim ve yola çıktığım gibi buldum. Formica olduğu için muhtemelen 2 haftada bur yaptığım kontrollerde ya da her yeni gelişme olduğunda güncellerim.1000019485.jpg

(Formica besleyenlerin tavsiyeleri varsa aşağıya yazmaları çok iyi olur.)​

Son düzenleme:

Kaanınçiftliği

Nanitik
Üye
Nazlı İle Tanışın!
•Cins: Formica sp.
•Bulunduğu hava şartları: 24 derece, parçalı bulutlu, hafif rüzgarlı.
Bu hobiye başladığımdan beri kraliçe arıyordum ama şehrin ortası da aradığım için bulamıyordum. Ben de bu tarz doğal alanlarda aramayı denedim ve yola çıktığım gibi buldum. Formica olduğu için muhtemelen 2 haftada bur yaptığım kontrollerde ya da her yeni gelişme olduğunda güncellerim.Ekli dosyayı görüntüle 61979

(Formica besleyenlerin tavsiyeleri varsa aşağıya yazmaları çok iyi olur.)​
Küçük bir bilgilendirme; Formicalar çok kolay strese girer strese girerlerse bir tür zehir, formik asit gibi birşey salgılar ve bu asit pamuktan dolayı atmosfere karışamaz, (belki karışır) bundan dolayı Kraliçe asitten dolayı ölebilir. Kraliçeyi sarsılmayacak karanlık bir yere koyunuz.

Mümkünse haftada 1 bakın.