Anakin'in Kanatlı Süvarileri

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Termitlere Odun Eklemesi

Yumuşak yapılı bir parça odunun etrafına ağaç kabuğu sararak bu şekilde bir yuva yaptım. Şu anlık epey ilgilendiler gibi duruyor. Önerileriniz varsa bekliyorum.

1000037847.jpg

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Kira Rutin Kontrol

Bu sefer yumurtaları sayamadım ama galiba 1 tane yumurtasını yemiş. Bu sefer bir tık daha stresliydi. Abdomenine yapışmış bir tane genç larva var.

1000037949.jpg
Kaliteli Fotoğraf

Cihan__

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Termitlerin için çürüyen ağaç kütüklerinden yumuşak ve nemli ağaç parçaları bularak tüpün içine o parçalardan hareketsiz bir sistem yapmanı tavsiye ederim çünkü termitler hem o odunu tüketirler ve böylece besleme derdin kalmaz, hem de uzun vadeli olur.
Tatilde termitlerim için yeni yaptığım kurulum bu şekilde:
1000082963.jpg

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Termitlerin için çürüyen ağaç kütüklerinden yumuşak ve nemli ağaç parçaları bularak tüpün içine o parçalardan hareketsiz bir sistem yapmanı tavsiye ederim çünkü termitler hem o odunu tüketirler ve böylece besleme derdin kalmaz, hem de uzun vadeli olur.
Tatilde termitlerim için yeni yaptığım kurulum bu şekilde:
Ekli dosyayı görüntüle 78551
Hocam böyle bir kurulum yaptım düzeltmem gereken bir şey var mı? İçine eklediğim odunlar baya çürümüş durumda, elimle bastırdığımda dağılıyorlar.

1000037983.jpg

Cihan__

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Hocam böyle bir kurulum yaptım düzeltmem gereken bir şey var mı? İçine eklediğim odunlar baya çürümüş durumda, elimle bastırdığımda dağılıyorlar.

Ekli dosyayı görüntüle 78638
Odun gevşek duruyor, sanki çıkmaması gereken birşeyler tıkıyormuş gibi odunları tüp içine sıkışık halde yerleştirirseniz daha güvenli bir kurulum olur çünkü tüp yuvarlanırsa falan içindeki odunun sabit kalması gerek.

Eltaria

Yumurta
Üye
Hocam su basma probleminizin sıcak hava olduğunu düşünüyorum. Hobide bende yeniyim ama 1 senedir bir crematogaster kolonisine bakıyorum. Şu ana kadar bir kez su basma problemi yaşadım. Onda da tüplerin üzerine laptoptan çıkan hava vurmuştu farketmemiştim. Yaşadığınız yer sıcak bir yer mi? Tüplere güneş vuruyor mu?

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Hocam su basma probleminizin sıcak hava olduğunu düşünüyorum. Hobide bende yeniyim ama 1 senedir bir crematogaster kolonisine bakıyorum. Şu ana kadar bir kez su basma problemi yaşadım. Onda da tüplerin üzerine laptoptan çıkan hava vurmuştu farketmemiştim. Yaşadığınız yer sıcak bir yer mi? Tüplere güneş vuruyor mu?
Hangi su basmasından bahsediyorsunuz hocam?

Eltaria

Yumurta
Üye
Hangi su basmasından bahsediyorsunuz hocam?
Günlükte bir kaç kez su basma problemi yaşadığınızı yazmışsınız. Ondan bahsediyorum
Nazlı'nın Son Durumu
Merhaba. Nazlı'nın kolonisinde işçi kaybı ve ürememe sorunlarının yanında bir de tüpü su bastı. Neyse ki boğulma gibi bir durum olmadı. Transfer düzeneği hazırladım ve su anda beklemedeyim. Yransfer gerçekleştiği zaman da beslenme alanını iptal etmeyi düşünüyorum. Bir sonraki güncellemede görüşmek üzere.

Ekli dosyayı görüntüle 69361

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Onların süngeri hatalı kesdiğimden dolayı olduğunu düşnüyorum çünkü oda genelde 22 derece civarında oluyor.

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Kira Rutin Kontrol

Açıkçası durumlar pek iyi değil. Tekrardan yumurtalarını yemiş ve kalanlarda da bir gelişme yok. Kendisine bir bufalo kurdu takviyesi yaptıktan sonra elimden geldiğince uzun bir süre bakmayacağım. Kontrol etmemek irademi feci şekilde sınıyor çünkü çok güzel bir cins ve bulunduğum bölgede yaşamıyor bu yüzden ilk deneyimim. Bir sonraki güncellemede iyi haberler vermek diyeğiyle.

1000038453.jpg

1000038452.jpg

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Termit Çifti Yumurtlamış

Termit çiftimiz umduğum gibi kral ve kraliçeymiş. Bu gün bakdığımda bir öbek yumurta vardı ama streslindirmemek için fotoğrafını çekmedim.