Alternatif yem

Gökdennz

Minör
Üye
Uzun bir aradan sonra herkese merhaba. Üniversiteye gideceğim için kolonilerimin hepsini vermiştim messor kolonim hariç ona hala yurt odamda bakıyorum. Daha dün onlar için cam akvaryum alıp yerlerini büyüttüm ama sadece tohum ile protein aldıkları için çok fazla gelişim gözlemleyemedim. Canlı yem tedarik edemem yurttan ötürü, pet shopta kuru karides görmüştüm balık pulları v.s ekstra besin olarak kabul ederler mi onları yoksa başka bir alternatif öneriniz var mı?

Begonza

Dichthadiiform
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Balık yemi, kedi, köpek mamasını kabul ederler. Haşlanmış yumurta, tavuk verebilirsiniz. Protein oranı yüksek, temiz ve koloninin kabul edebileceği her şeyi deneyin bence. Sadece tohum bir süre sonra yetersiz kalabilir, o yüzden ne kadar çeşitlilik o kadar iyi.

Gökdennz

Minör
Üye
Balık yemi, kedi, köpek mamasını kabul ederler. Haşlanmış yumurta, tavuk verebilirsiniz. Protein oranı yüksek, temiz ve koloninin kabul edebileceği her şeyi deneyin bence. Sadece tohum bir süre sonra yetersiz kalabilir, o yüzden ne kadar çeşitlilik o kadar iyi.
Kedi/köpek maması önereceğin spesifik bir şey var mı yaş mama mı kuru mu? Balık pulunu deneyeceğim ama hızlı küfleniyor deniyor az az koyucam bakalım.

Begonza

Dichthadiiform
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Kedi/köpek maması önereceğin spesifik bir şey var mı yaş mama mı kuru mu? Balık pulunu deneyeceğim ama hızlı küfleniyor deniyor az az koyucam bakalım.
Kuru mama daha iyi olabilir, yaş mamaların üstüne çöp yığarlar ve küflenebilir. Kuru mamaları da azar azar verirseniz küflenmeden önce tüketirler. Ama sürekli olarak verilmemeli, haftada 1-2 civarı olmalı.

Serthula

Larva
Üye
Hocam haşlanmış yumurta beyazı ve @Begonza beyin dediği gibi köpek / kedi mamaları kullanabilirsiniz

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Yıllarca bunu söyledik hala bir şey değişmedi. Bakın, karıncalara bu saydığınız besinleri sürekli veremezsiniz. Bu besinler arada bir, nadiren verilebilecek besinler. Canlının doğada diyetini %95'ini böcekler oluşturuyor. Sürekli böcekle beslenen bir canlıya bu besinleri her gün vermemelisiniz.