- Katılım
- 8 Tem 2025
- Mesajlar
- 645
- Çözümler
- 10
- Tepkime puanı
- 351
Pseudomonas, Clostridium ve Bacillus gibi bakterilerin bazı türleri çok uzun sıcaklık aralığında hayatta kalabilir.Uzun vadeli bir çözüm önerim var.
Dışarıdan yem için böcek toplayın. Önerim çekirgedir. 24 saat boyunca dondurun. Böylelikle üstünde parazitler veya bakteriler varsa bir nebzede olsa arınmış olur. Kaskatı durumdaki yemin bacaklarını, kanatlarını ve kafasını kesin.
Geriye kalam parçaları tekrardan dondurun. Uzun süreli dondurma sonucunda kaskatı kesilen yem parçasını, karıncalarınıza vereceğiniz zaman çıkarıp ufak bir parçasını vakit kaybetmeden kesin ve kalan kısmı tekrar dondurucuya atın. Kestiğini parçayı bir kapağa koyun ve üstüne 1-2 damla su dökün. Bu şekilde yem parçasını ezin. Ezdikten bir süre sonra suyu 1 dakika dinlendirin. Artık protein dolu suyunuz hazır. Karıncalarınıza verebilirsiniz.
UYARI: Suyun bir kısmı kalırsa sonraki günlerde kullanmayın.
Nematodlar, Donma sürecinde aktivitelerini durdururlar ve çözüldüklerinde tekrar canlanabilirler.
Acanthamoeba, eğer çekirge bu amiplerin olduğu yerden geldiyse tüketildiğinde iç parazit olarak sorun yaratabilir.
Entomopatojen mantarlar, çekirgenin üzerinde veya içinde spor halinde bulunabilirler. Bu sporlar dondurucudan sağ çıkıp karınca koloninde yayılıp tüm koloniyi hasta edebilir.
Bazı arı türleri, larvalarını çekirge gibi canlıların içine bırakır. Larva dondurucuya girince ölse bile, çekirgenin içine bıraktığı parazitler veya toksinler karıncalar için sorun teşkil edebilir.
Tüm bu riskler göz önünde bulundurulduğunda özellikle de uzun vadede riskli birşey.