Alternatif protein

emre9293

Majör
Üye
Uzun vadeli bir çözüm önerim var.
Dışarıdan yem için böcek toplayın. Önerim çekirgedir. 24 saat boyunca dondurun. Böylelikle üstünde parazitler veya bakteriler varsa bir nebzede olsa arınmış olur. Kaskatı durumdaki yemin bacaklarını, kanatlarını ve kafasını kesin.
Geriye kalam parçaları tekrardan dondurun. Uzun süreli dondurma sonucunda kaskatı kesilen yem parçasını, karıncalarınıza vereceğiniz zaman çıkarıp ufak bir parçasını vakit kaybetmeden kesin ve kalan kısmı tekrar dondurucuya atın. Kestiğini parçayı bir kapağa koyun ve üstüne 1-2 damla su dökün. Bu şekilde yem parçasını ezin. Ezdikten bir süre sonra suyu 1 dakika dinlendirin. Artık protein dolu suyunuz hazır. Karıncalarınıza verebilirsiniz.

UYARI: Suyun bir kısmı kalırsa sonraki günlerde kullanmayın.
Pseudomonas, Clostridium ve Bacillus gibi bakterilerin bazı türleri çok uzun sıcaklık aralığında hayatta kalabilir.

Nematodlar, Donma sürecinde aktivitelerini durdururlar ve çözüldüklerinde tekrar canlanabilirler.

Acanthamoeba, eğer çekirge bu amiplerin olduğu yerden geldiyse tüketildiğinde iç parazit olarak sorun yaratabilir.

Entomopatojen mantarlar, çekirgenin üzerinde veya içinde spor halinde bulunabilirler. Bu sporlar dondurucudan sağ çıkıp karınca koloninde yayılıp tüm koloniyi hasta edebilir.

Bazı arı türleri, larvalarını çekirge gibi canlıların içine bırakır. Larva dondurucuya girince ölse bile, çekirgenin içine bıraktığı parazitler veya toksinler karıncalar için sorun teşkil edebilir.

Tüm bu riskler göz önünde bulundurulduğunda özellikle de uzun vadede riskli birşey.

ysa

Minör
Üye
Yine de bu uzun vadeli değil haberiniz olsun. Ne yaparsak yapalım bu tarz bir besleme yaparken risk almış oluruz. 10 kere bir şey olmasa, 11 de olduğununda çok ciddi sonuçları olaabilir. Hem arkadaşın canlı yem konusunda bir problemi yok. Olsa bile böyle bir besleme tarzındansa canlı yem alınamıyorsa hiç karınca beslememek benim nezlimde daha iyi.
Bana kalırsa ilaçlama yapılmayan yerlerden yem toplamak daha iyi. Yem çeşitliliğinin daha önemli olduğunu düşünüyorum. Bu dediğim yöntemide bir yem bazında aldım aslında. Örnek olarak bir çekirgeyi tek günde vermek yerine bu şekilde bir haftaya kadar verebilmek, canlı yem gelene kadar veya düzgün bir beslenme sistemi oturtana kadar ideal olduğunu düşünüyorum. İyi hobiler.

Pseudomonas, Clostridium ve Bacillus gibi bakterilerin bazı türleri çok uzun sıcaklık aralığında hayatta kalabilir.

Nematodlar, Donma sürecinde aktivitelerini durdururlar ve çözüldüklerinde tekrar canlanabilirler.

Acanthamoeba, eğer çekirge bu amiplerin olduğu yerden geldiyse tüketildiğinde iç parazit olarak sorun yaratabilir.

Entomopatojen mantarlar, çekirgenin üzerinde veya içinde spor halinde bulunabilirler. Bu sporlar dondurucudan sağ çıkıp karınca koloninde yayılıp tüm koloniyi hasta edebilir.

Bazı arı türleri, larvalarını çekirge gibi canlıların içine bırakır. Larva dondurucuya girince ölse bile, çekirgenin içine bıraktığı parazitler veya toksinler karıncalar için sorun teşkil edebilir.

Tüm bu riskler göz önünde bulundurulduğunda özellikle de uzun vadede riskli birşey.
Haklısınız. Benim uzun vaadeden kastım tek yem bazında. 10 tane canlı yemi 1 ayda bitirmektense 2 ayda bitirmek gibi. İyi hobiler.