Alternatif protein.

Poytar

Larva
Üye
4 Haziran’da bulduğum Tetramorium türü kraliçemin üç işçisi çıktı. Oldukça erken ve hızlı geliştiler, bu durum normal mi?

Ayrıca elimde un kurdu gibi protein kaynakları yok. Bu karıncalara alternatif olarak ne verebilirim?

Kuzeykurum22

Majör
Üye
4 Haziran’da bulduğum Tetramorium türü kraliçemin üç işçisi çıktı. Oldukça erken ve hızlı geliştiler, bu durum normal mi?

Ayrıca elimde un kurdu gibi protein kaynakları yok. Bu karıncalara alternatif olarak ne verebilirim?
Normal, tetra hızlı ürer.
Şimdilik tohum vs. deneyebilirsiniz tetra her şey yer neredeyse. Yahut -tehlikeli de olsa- dışarıdan sinek veya böcek bulup onu dondurup çözersen verebilirsin.

Poytar

Larva
Üye
Normal, tetra hızlı ürer.
Şimdilik tohum vs. deneyebilirsiniz tetra her şey yer neredeyse. Yahut -tehlikeli de olsa- dışarıdan sinek veya böcek bulup onu dondurup çözersen verebilirsin.

3-4 gün şehir dışına çıkacağım. Bu yüzden bugün, küçük bir parça kuruyemiş versem (kabak çekirdeği, ay çekirdeği ya da ceviz) ve 3-4 gün tüpün içinde kalsa, bir sorun olur mu? Küflenme riski var mı?

Ayrıca bugün şekerli su mu vermemi önerirsin, yoksa ballı su mu daha iyi olur?

WradSX

Intercaste
Yardımsever
Üye
3-4 gün şehir dışına çıkacağım. Bu yüzden bugün, küçük bir parça kuruyemiş versem (kabak çekirdeği, ay çekirdeği ya da ceviz) ve 3-4 gün tüpün içinde kalsa, bir sorun olur mu? Küflenme riski var mı?

Ayrıca bugün şekerli su mu vermemi önerirsin, yoksa ballı su mu daha iyi olur?
Ballı su verebilirsiniz hocam. Kuruyemişler küf yapmaz pek.

Arda1210

Yumurta
Üye
Birde bal yoksa şekerli su olabilir ama ilk döktüğünde erimesini bekle karıştır

Buğra_UnLucy

Media
Üye
Tamam sağol. Hangi kuruyemişi daha çok seviyorlar? onu vereyim.
Çiğ olanları daha fazla seviyorlar. (Yani benim ve birkaç kişinin kolonisi)

Peki canlı yem alacak mısın?

Poytar

Larva
Üye
Çiğ olanları daha fazla seviyorlar. (Yani benim ve birkaç kişinin kolonisi)

Peki canlı yem alacak mısın?
Hayır canlı yem almıcam ailem izin vermiyor ve bende zaten tiksiniyorum. Alternatif şeyler vericem yapacak birşey yok kedi maması ton balığı salam o tarz şeyler vericem ben kuruyemiş falan.

Buğra_UnLucy

Media
Üye
Hayır canlı yem almıcam ailem izin vermiyor ve bende zaten tiksiniyorum. Alternatif şeyler vericem yapacak birşey yok kedi maması ton balığı salam o tarz şeyler vericem ben kuruyemiş falan.
Karınca beslemek için karıncadan önce canlı yem temin edilmesi gelir. Uzun vadede başarılı olacağınızı sanmıyorum.

Mike

Yumurta
Üye
@Fairtale kesinlikle katılıyorum hemfikirim hocam lakin alternatif olarak birçok şey verilebilir çünkü Tetramorium türü seçici değildir ne verirsen yer.

Elmusto

Pupa
Üye
Bağ veya bahçe gibi doğal bir alana sshipseniz oralarda çok ilaçlı böceğe denk gelme ihtimaliniz yok oralardan sinek vesaire ala bilirsiniz