Normal, tetra hızlı ürer.4 Haziran’da bulduğum Tetramorium türü kraliçemin üç işçisi çıktı. Oldukça erken ve hızlı geliştiler, bu durum normal mi?
Ayrıca elimde un kurdu gibi protein kaynakları yok. Bu karıncalara alternatif olarak ne verebilirim?
Normal, tetra hızlı ürer.
Şimdilik tohum vs. deneyebilirsiniz tetra her şey yer neredeyse. Yahut -tehlikeli de olsa- dışarıdan sinek veya böcek bulup onu dondurup çözersen verebilirsin.
Ballı su verebilirsiniz hocam. Kuruyemişler küf yapmaz pek.3-4 gün şehir dışına çıkacağım. Bu yüzden bugün, küçük bir parça kuruyemiş versem (kabak çekirdeği, ay çekirdeği ya da ceviz) ve 3-4 gün tüpün içinde kalsa, bir sorun olur mu? Küflenme riski var mı?
Ayrıca bugün şekerli su mu vermemi önerirsin, yoksa ballı su mu daha iyi olur?
Tamam sağol. Hangi kuruyemişi daha çok seviyorlar? onu vereyim.Ballı su verebilirsiniz hocam. Kuruyemişler küf yapmaz pek.
O değişir hocam. Kuş yemi verebilirsin, çekirdek verebilirsin(düz çekirdek), fındık tozu verebilirsin.Tamam sağol. Hangi kuruyemişi daha çok seviyorlar? onu vereyim.
Çiğ olanları daha fazla seviyorlar. (Yani benim ve birkaç kişinin kolonisi)Tamam sağol. Hangi kuruyemişi daha çok seviyorlar? onu vereyim.
Peki canlı yem alacak mısın?4 Haziran’da bulduğum Tetramorium türü kraliçemin üç işçisi çıktı. Oldukça erken ve hızlı geliştiler, bu durum normal mi?
Ayrıca elimde un kurdu gibi protein kaynakları yok. Bu karıncalara alternatif olarak ne verebilirim?
Hayır canlı yem almıcam ailem izin vermiyor ve bende zaten tiksiniyorum. Alternatif şeyler vericem yapacak birşey yok kedi maması ton balığı salam o tarz şeyler vericem ben kuruyemiş falan.Çiğ olanları daha fazla seviyorlar. (Yani benim ve birkaç kişinin kolonisi)
Peki canlı yem alacak mısın?
Karınca beslemek için karıncadan önce canlı yem temin edilmesi gelir. Uzun vadede başarılı olacağınızı sanmıyorum.Hayır canlı yem almıcam ailem izin vermiyor ve bende zaten tiksiniyorum. Alternatif şeyler vericem yapacak birşey yok kedi maması ton balığı salam o tarz şeyler vericem ben kuruyemiş falan.
Yapacak birşey yok malesef sağol ama cevabın için.Karınca beslemek için karıncadan önce canlı yem temin edilmesi gelir. Uzun vadede başarılı olacağınızı sanmıyorum.
Olay sadece ilaç değil parazit ihtimali de yüksek yoksa yürütülebilir.Bağ veya bahçe gibi doğal bir alana sshipseniz oralarda çok ilaçlı böceğe denk gelme ihtimaliniz yok oralardan sinek vesaire ala bilirsiniz