Alternatif Bir Deneme

Sadicefaction

Yumurta
Üye
Merhabalar,
Geçenlerde iki adet "Messor Capitatus" olduğunu düşündüğüm iki kraliçe buldum. Bunlar için ilk olarak Falcon 15ml'lik tüpten yaşam alanları hazırladım. Fakat hazırladığım alanlar içime sinmediği için görseldeki alanı hazırlama ve böylelikle devamlılık sağlamak istedim uzun bir süre yaşam alanı konusunda.

Kullandığım Malzemeler:
-Pamuk
-Siyah Karton
-Parafilm
-Serolojik Pipet 25ml
-En ince Zımpara
-Bant

Hazırlanış:
Serolojik pipetin ucu ısıl işlem ile şekillendirilerek kestim ve oluşabilecek tırtıklar ve parçalar için güzelce zımparaladım. Serolojil pipetin sonuna sıvı kaybını engellemek için 2 birimi dolduracak şekilde pamuk ile tanpon yaptım ve kırmızı plastik alanın içinde kendinden flitre amaçlı pamuğu muafaza ettim. sıvı dolumu yaptım ve aynı normal test tüpünde kullanılan yöntem ile sıvıyı tüpün içinde pamuk ile hapsettim. Kırmızı alanı Parafilm ile sardım ve mühürledim. Elimdeki Siyah kartonu serolojik tüpün üzerine sardım ve bantladım. Bilerek açık bıraktım sıvı bölümünü takip etmesi kolay olur diye düşündüm.

Ölçüler:
Serolojik tüpün boyu orjinalde 30cm ve genişliği 2cm, kesimden sonra 27-28 cm arasında değişiklik gösterdi. Kraliçe için oluşan yaşam alanı 16-17 cm arasında bir uzunluğa sahip oldu. içindeki su ise 9,10 ml arasında bulunmakta.

Olası Sorular:

Soru:
Arkadan su kaçağı olmuyor mu?
Cevap: Parafilm ile ve içeriden yapılan 2 birimlik pamuk takviyesi ile engelledim(yöntemi 1 saat boyunca dik tutarak test ettim ve sıvı kaçağı oluşmadı iki yönde de).

Soru: Kullandığın malzemeler piyasa değeri yüksek ve tek tek satılması zor malzemeler nasıl temin edebiliriz ?
Cevap: Üniversitelerin Sağlık ve Fen bilimleri gibi dallarında eğitim gören dostlarınızdan veya hastane, laboratuvar gibi yerlerden rica edebilirsiniz. Farkındayım bulması zor ve pahalı malzemeler :(.

Aklıma gelen olası soruları yazdım sizden de farklı sorular gelir ise seve seve cevaplamak isterim.
Önerilere açığım dediğim gibi deneysel bir çalışma ve gelişim aşamasındayım daha...

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2022-08-29 at 22.29.33.jpeg
    WhatsApp Image 2022-08-29 at 22.29.33.jpeg
    47.2 KB · Görüntüleme: 33