Merhabalar, bu konu altında karıncalarıma verdiğim alternarif besinleri ve kazandığım tecrübeleri paylaşmak istiyorum. Baştan belirtmek isterim, kolonilerimi sadece alternatif besinlerle değil, bir beslemede canlı yem bir beslemede alternatif besin olarak yapıyorum. Sizlerde verdiğiniz besinleri ve kazandığınız tecrübeleri paylaşırsanız çoğu hobici yararlanacaktır. Paylaşırken fotoğraflarla da desteklerseniz daha iyi olacaktır.
Tavuklu Kedi Maması

İlk besin olarak tavuklu kedi maması denedim. 3 gün outworldte durdu, 3. gün aldım. Sağdaki messorların, soldaki camponotusların. Görüldüğü gibi messorların dev majorları olduğundan içinden geçmişler, tabi nüfusunda etkisi vardır ve devamlı 2-3 işçi mamanın üstündeydi. Camponotuslarında devamlı abdomenleri şişkindi fakat canlı yem yediklerindeki kadar değil. Ölüm vs. ya da halsizlik gözlemlemedim. Rahatlıkla messorlara arada verilebileceğini düşünüyorum.
Tavuklu Kedi Maması

İlk besin olarak tavuklu kedi maması denedim. 3 gün outworldte durdu, 3. gün aldım. Sağdaki messorların, soldaki camponotusların. Görüldüğü gibi messorların dev majorları olduğundan içinden geçmişler, tabi nüfusunda etkisi vardır ve devamlı 2-3 işçi mamanın üstündeydi. Camponotuslarında devamlı abdomenleri şişkindi fakat canlı yem yediklerindeki kadar değil. Ölüm vs. ya da halsizlik gözlemlemedim. Rahatlıkla messorlara arada verilebileceğini düşünüyorum.