20 işçi olduğuna nasıl karar verdin daha büyük koloni olabilir, bide kürekle kazıp almaya çalışırken büyük ihtimalle kraliçeye zarar vericeksinMerhabalar benim köyde birinin evinde istenmeyen karınca kolonisi var. Ben almazsam zehirle gidecekler. Kürekle kazıp böyle 20 işçi bir de kraliçelerimi almam etik olur mu?
Koloniden 20 işçi alacakmış. Yani koloni 20 işçi değil.20 işçi olduğuna nasıl karar verdin daha büyük koloni olabilir, bide kürekle kazıp almaya çalışırken büyük ihtimalle kraliçeye zarar vericeksin
Koloninin cinsi/türü nedir? Bu önemli bir soru. Çünkü istilacı bir tür ise (lasius neglectus, Monomorium pharoansis gibi) alıp kendi imkanlarınız dahilinde bakmanız doğa için sorun teşkil etmez diye düşünüyorum. Zaten lasius neglectus ve monomorium pharoansisin inbreeding yaptığı düşünülüyor (neglectus için ne kadar araştırsamda kesin bir kanıya rastlayamadım), yani siz bir kraliçe alsanız bile onlar sürekli olarak yumurtlayan birey sayısını arttıracak. Ama eğer yerli bir türse ve ülke faunasında doğal olarak bulunuyorsa dkdklse'nin dediği gibi bütün koloniyi alıp veya koloni çok fazla birey içeriyorsa ya da kraliçe sayısı çoksa bireylerin ve broodu alıp yaşayacakları yere koymanız daha mantıklı olur bence.Merhabalar benim köyde birinin evinde istenmeyen karınca kolonisi var. Ben almazsam zehirle gidecekler. Kürekle kazıp böyle 20 işçi bir de kraliçelerimi almam etik olur mu?
Vadesi geldi ise kendi kendine ölür. Dışarıdan bu durumu artırıcak bir müdahale yapılmasının bir mantığının olduğunu düşünmüyorum. Koloni WC leri çoğunlukla iyi sonuçlanmıyor. Köy yerinde ilaç kullanmakta sadece koloniye zarar vermeyebilir.İyi ya her şeye vadesi geldi ölücek diyip basıp üzerine geçelim? Başka bir şeyi anlatmak istiyorsanız açıklar mısınız? Fikrinize katılmadığım için beğenmedim butonunu kullandım.Neye dislike atıyosunuz. Vadesi dolduysa nasıl kurtarmayı düşünüyosunuz hayvanı acaba?