Almalı mıyım?

Mogo

Larva
Üye
Merhabalar benim köyde birinin evinde istenmeyen karınca kolonisi var. Ben almazsam zehirle gidecekler. Kürekle kazıp böyle 20 işçi bir de kraliçelerimi almam etik olur mu?

İlyas16

Majör
Üye
Patlatılmış koloniler esaret altında çok uzun yaşamıyor sanırım hocam. Bence koloniyi alabilirsiniz. Mantıken ölecekler ve sizin elinizde uygun şekilde beslenirlerse en azından yaşamlarını bir süre daha sürdürebilirler.

Dkdklse

Minör
Üye
Koloniyi alabiliyorsanız yine köyde insanların rahatsız olmayacağı bir yere bırakmanız en iyisi olucaktır diye düşünüyorum.

Muhammet45

Yumurta
Üye
Merhabalar benim köyde birinin evinde istenmeyen karınca kolonisi var. Ben almazsam zehirle gidecekler. Kürekle kazıp böyle 20 işçi bir de kraliçelerimi almam etik olur mu?
20 işçi olduğuna nasıl karar verdin daha büyük koloni olabilir, bide kürekle kazıp almaya çalışırken büyük ihtimalle kraliçeye zarar vericeksin

yücehayvanat

Media
Üye
Koloninin cinsi/türü nedir? Bu önemli bir soru. Çünkü istilacı bir tür ise (lasius neglectus, Monomorium pharoansis gibi) alıp kendi imkanlarınız dahilinde bakmanız doğa için sorun teşkil etmez diye düşünüyorum. Zaten lasius neglectus ve monomorium pharoansisin inbreeding yaptığı düşünülüyor (neglectus için ne kadar araştırsamda kesin bir kanıya rastlayamadım), yani siz bir kraliçe alsanız bile onlar sürekli olarak yumurtlayan birey sayısını arttıracak. Ama eğer yerli bir türse ve ülke faunasında doğal olarak bulunuyorsa dkdklse'nin dediği gibi bütün koloniyi alıp veya koloni çok fazla birey içeriyorsa ya da kraliçe sayısı çoksa bireylerin ve broodu alıp yaşayacakları yere koymanız daha mantıklı olur bence.

Mogo

Larva
Üye
Tür değişik bir tür 2cm'e yakın majorları var.

nevzatgns19

Nanitik
Üye
Neye dislike atıyosunuz. Vadesi dolduysa nasıl kurtarmayı düşünüyosunuz hayvanı acaba?

Dkdklse

Minör
Üye
Neye dislike atıyosunuz. Vadesi dolduysa nasıl kurtarmayı düşünüyosunuz hayvanı acaba?
Vadesi geldi ise kendi kendine ölür. Dışarıdan bu durumu artırıcak bir müdahale yapılmasının bir mantığının olduğunu düşünmüyorum. Koloni WC leri çoğunlukla iyi sonuçlanmıyor. Köy yerinde ilaç kullanmakta sadece koloniye zarar vermeyebilir.İyi ya her şeye vadesi geldi ölücek diyip basıp üzerine geçelim? Başka bir şeyi anlatmak istiyorsanız açıklar mısınız? Fikrinize katılmadığım için beğenmedim butonunu kullandım.