Aldığım Kraliçe Cataglyphis Çıktı!

Kutay

Nanitik
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Formica diye satın aldığım kraliçe Cataglyphis çıktı. Bakımı konusunda yardım eder misiniz?

Kutay

Nanitik
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
uçamayan meyve sineği kültürüm var yer mi meyve sineği hemen bir boş outworlde aldım öğrenince silis kum alacağım petshoptan yarın lav kırığı gerekli mi bunlar sanırım yarı hasatçı karıncaymış özel hasatçı karınca yemim var bir yerden almıştım onu yiyebilir mi

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bu tarz kraliçe satan insanlara pek güven olmuyor açıkçası eğer tanınan bir satıcı değilse. Dikkat etmenizde fayda var. Cataglyphis evet yarı hasatçıdır. Aynı zamanda Cataglyphisler semi claustraldir. İlk işçi çıkana kadar besleme yapmalısınız. Lav kırığı şart değil. Evet özel olarak satın almışsanız karınca için uygundur. Verebilirsiniz.

Kutay

Nanitik
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Bu tarz kraliçe satan insanlara pek güven olmuyor açıkçası eğer tanınan bir satıcı değilse. Dikkat etmenizde fayda var. Cataglyphis evet yarı hasatçıdır. Aynı zamanda Cataglyphisler semi claustraldir. İlk işçi çıkana kadar besleme yapmalısınız. Lav kırığı şart değil. Evet özel olarak satın almışsanız karınca için uygundur. Verebilirsiniz.
arkadaş özür babında ücretsiz conponothus göndereceğini söyledi bakalım o ne cıkıcak

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Türünü yanlış bilipte satanı çok gördüm ama formica ile cata yı nasıl karıştırmış en ufak bir fikrim yok 🤷‍♂️

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye

Deneyimlerime göre keten tohumunu çok seviyorlar nedendir bilmem elimdeki fazlalıkları verince tereddüt etmeden yuvaya taşıyorlar

Kutay

Nanitik
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
tamamdır teşekkürler

1eceinel

Yumurta
Üye
Türünü yanlış bilipte satanı çok gördüm ama formica ile cata yı nasıl karıştırmış en ufak bir fikrim yok 🤷‍♂️
Yani bak abdomenini vs geçtim çok basitten renkleri boyutları farklı hani hiç bilgisi olmasa bile bunlardan çıkarabilirdi

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Cataglyphislerin yarı hasatçı olduğuna dair güvenilir 1 kaynak verebilir misin?

Kutay

Nanitik
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
ben bilmediğim için sorayım dedim 2 3 forumda da yarı hasatçı olduğu söyleniyoe bazı tohumları yiyebildikleri falan ama cidden bilgim yok konuyu kararlaştırırsak ne vereceğimi öğrenirim sizce ne vermeliyim beslemek için sinek kültürüm daha gelmedi alternatif protein kaynaklarını kullanabilir miyim

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
ben bilmediğim için sorayım dedim 2 3 forumda da yarı hasatçı olduğu söyleniyoe bazı tohumları yiyebildikleri falan ama cidden bilgim yok konuyu kararlaştırırsak ne vereceğimi öğrenirim sizce ne vermeliyim beslemek için sinek kültürüm daha gelmedi alternatif protein kaynaklarını kullanabilir miyim
Şekerli su + yumurta beyazı, kıyma, et türleri, tavuk verilebilir.

Kutay

Nanitik
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Şekerli su + yumurta beyazı, kıyma, et türleri, tavuk verilebilir.
tamamdır çok teşekkürler bu arada birşey merak ettim bu konularda çok bilgilisiniz ve instagram hesabınızda profesyonel fotoğraflar paylaşıyorsunuz kaç yıldır bu hobi içindesiniz mesleğiniz hobi ile ilgilimi
sadece merak

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Gözlemlerime dayalı Cataglyphis'lerin yarı hasatçı olduğunu söylüyorum. Birden fazla tohum çeşidi ile beslenen onlarca Cataglyphis buldum. Elbette bu yarı hasatçı olduğu anlamına gelmiyor fakat yarı hasatçı olduğunu hatırlıyorum bende.

Çöl karıncalarının tohum tüketimi ile ilgili bir deneyden bahsediliyor sanırım. Linki paylaşamıyorum özelden atacağım.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
tamamdır çok teşekkürler bu arada birşey merak ettim bu konularda çok bilgilisiniz ve instagram hesabınızda profesyonel fotoğraflar paylaşıyorsunuz kaç yıldır bu hobi içindesiniz mesleğiniz hobi ile ilgilimi
sadece merak
Öncelikle teşekkürler. Hobiye 5-6 yıldır ilgiliyim. Mesleğim ya da aldığım eğitim hayır bu alanla ilgili değil.

Owerlord

Yumurta
Üye
Formica diye satın aldığım kraliçe Cataglyphis çıktı. Bakımı konusunda yardım eder misiniz?
Bence karıncaları karıştırma değil kargoları karıştırma olmuş çünkü karıştırılabilecek bir tür değiller inşallah camponotus güzel çıkar 😊