Alçı kullanılır mı?

EEmin

Yumurta
Üye
Formikaryum yapmak için alçı kullanmayı düşünüyorum. Bu malzeme karıncalar için güvenli midir, herhangi bir zararı olur mu? Kullanım sırasında nelere dikkat etmem gerekir, olası riskler hakkında bilgi verebilir misiniz?

BerkBey

Minör
Üye
Küf, salınım ve yumuşak olması sıkıntı olabilir. Nemle yumuşadığı için tetramorium gibi karıncalar kazabilir. İnşaat ve tadilatta kullandığımda nem gördüğünde hemen küfleniyordu. Formikaryumda hayli hayli küflenir bence.

EEmin

Yumurta
Üye
Küf, salınım ve yumuşak olması sıkıntı olabilir. Nemle yumuşadığı için tetramorium gibi karıncalar kazabilir. İnşaat ve tadilatta kullandığımda nem gördüğünde hemen küfleniyordu. Formikaryumda hayli hayli küflenir bence.
“Yapay zekâya sorduğumda, alçının derz ile karıştırılması durumunda suya ve neme daha dayanıklı olacağını, ayrıca havalandırma iyi olduğu sürece küflenme olmayacağını söyledi. Bu durumda alçıyı derz ile karıştırmam herhangi bir sorun oluşturur mu?”

armagankaya

Replete
Üye
“Yapay zekâya sorduğumda, alçının derz ile karıştırılması durumunda suya ve neme daha dayanıklı olacağını, ayrıca havalandırma iyi olduğu sürece küflenme olmayacağını söyledi. Bu durumda alçıyı derz ile karıştırmam herhangi bir sorun oluşturur mu?”
Hocam, ben inşaatta çalışıyorum. Size şöyle bir şey diyeyim: Hem alçı hem de derzdeki kimyasallar birleştiğinde sağlıksal sıkıntı yapabilir. Yani pek önermem.