Alateler koloninin içinde kraliçe olabiliyor mu?

Bankai

Larva
Üye
Aklıma bir şey takıldı. Şimdi test tüpünde ya da formikaryumda kolonimiz var. İçinde dişi ve erkek alate var (prens alate aynı şey diye biliyorum, yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim). Bunlar koloninin içinde çiftleşip koloniye yeni kraliçe olabiliyor mu(insanlardaki akraba evliliği gibi bir şey mi çıkıyo ortaya)? Ya da onları ayırıp ayrı bir yerde çiftleştirip tekrar koloninin içine koysak, kraliçe hâlinde kabul edilirler mi?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Emre3520

Larva
Üye
Aklıma bir şey takıldı. Şimdi test tüpünde ya da formikaryumda kolonimiz var. İçinde dişi ve erkek alate var (prens alate aynı şey diye biliyorum, yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim). Bunlar koloninin içinde çiftleşip koloniye yeni kraliçe olabiliyor mu(insanlardaki akraba evliliği gibi bir şey mi çıkıyo ortaya)? Ya da onları ayırıp ayrı bir yerde çiftleştirip tekrar koloninin içine koysak, kraliçe hâlinde kabul edilirler mi?
Bazı türler koloni içinde çiftleşip kraliçe üretebiliyor ama Türkiyede böyle tür çok yok diye biliyorum. Messor, Componotus gibi birçok cins kendi kolonisinden bir bireyle çiftleşmez.

omereymenc

Media
Üye
Inbreeding deniliyor bu olaya denildiği üzere belli başlı türlerde var. Tapinoma türleri, Monomorium türleri (Monomorium diye hatırlıyorum, yanlışsa düzeltin) değilse elinizdeki türde bu olay görülmez.

thewozz

Larva
Üye
Peki diyelim ki koloni prenses üretti gittim dışardan ayni türün prensini buldum ve kapalı bir ortama aldım. Çiftleşme olur mu?