akvaryumun son durumu ve yeni balıklarım

kartalt

Yumurta
Üye
Karides beslediğim bitkili akvaryuma bir süredir küçük de olsa birkaç balık eklemek istiyordum. Akvaryumumun küçük olduğunu biliyordum fakat dikkatli bir şekilde baktığımda sorunla karşılaşmayacağımı düşündüm. Uzun süre araştırmalarım sonucunda "Galaxy Rasbora" adında ufak bir sürü balığı buldum. Yetişkin halleri yaklaşık 2 cm oluyorlarmış. Karideslerle birlikte davranışlarını da inceledikten sonra aradığım balığı bulmuştum. Elimdeki tanka 8 galaxy rasbora ekledim.

Balıklar şuanda biraz çekingen bu yüzden fotoğraflarda biraz arkaya doğru baktığınızda göreceksiniz. Suya ve ortama alışmış gibi gözüküyorlar, akvaryumun etrafında biri olmadığında aktif olarak ön tarafta da yüzüyorlar fakat odaya girdiğimde küçük olmalıları ve yeni ortamda olduklarından saklanma eğilimi gösteriyorlar. Bundan balıkları eklemeden önce de haberim vardı. Bu balıklar başlangıçta çekingen oluyorlarmış. Zamanla insanlar odaya girdiğinde ön taraflarda da gezdiklerini söylüyorlar.

Kısacası akvaryumuma küçük fakat renkli çok beğenerek aldığım galaxy rasboraları ekledim.

Aynı zamanda da karideslerin durumdan bahsetcek olursak: Karideslerim yaklaşık 3 haftadır benimle. Renkleri yavaş yavaş oturmaya ve büyümeye başladılar. Şuanda ve balıkları eklemeden önce de aktif olarak yüzüyorlardı. Davranışsal olarak bir anormallik görmedim.

Her şey şimdiye kadar çok güzel gözüküyor fakat nedenini bilmediğim bir sebepten dolayı, karideslerle birlikte eklediğim boynuzlu neritemin kabuğunun içini boş buldum. Kökün yanında bir yerde kabuk duruyordu. Neritelerin bazen yaptığı gibi hareketsiz kaldıklarını düşündüm ve zaman tanıdım. Ama hareket etmeyince uzun bir süre kontrol ettim. İçi boştu. Yaklaşık 2 hafta yaşadı.

Şimdilik akvaryumumdaki yenilikler ve durumlar bu şekilde. Daha yumurta almadım karideslerden fakat sırtlarında yumurta üretiminin başladığını gösterdiğini öğrendiğim saddle diye geçen beyazlıklar oluşmaya başladı.

Son olarak suyun rengi biraz sarımtırak. Bunun sebebi kökü eklerken biraz sığdırabilmek için kumu karıştırmıştım. Haftalık su değişimlerimi yaptıkça rengi açılıyor.

Ekli dosyalar

• IMG-20260405-WA0000.jpg
    IMG-20260405-WA0000.jpg
    58.3 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG-20260404-WA0012.jpg
    IMG-20260404-WA0012.jpg
    95.1 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG-20260326-WA0001.jpeg
    IMG-20260326-WA0001.jpeg
    30.9 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG-20260321-WA0006.jpg
    IMG-20260321-WA0006.jpg