Ne tarz lekeler? Eğer lekeden kastınız yosunlaşma ise bitkinin bu durumu azaltacağını sanmam.Merhabalar, aksolotlumun akvaryumunun camlarında lekeler oluşmakta. Bunları bitki yoluyla azaltma şansım var mı?
camlarında siyah , siyah lekeler oluyor. Ama temizlediğimde ise akselotulumun dışıkısının renginde bir kirililik olduğunu fark etimNe tarz lekeler? Eğer lekeden kastınız yosunlaşma ise bitkinin bu durumu azaltacağını
Bahsettiğiniz kirin resmini atma şansınız var mı? Axolotl dışkısı yan camlara yapışıp kirletmez muhtemelen diatom ya da biofilm tabakasıdır diye tahmin ediyorum. Bitkiler azaltsada doğrudan çözüm olmayabilir ışık süresini azaltmayı ve su yüzeyini daha fazla hareketlendirmeyi deneyin. Akvaryumda silis kum varsa içeriğinde silikat oranı yüksek olduğu için camlarda bu tarz diatom ve benzeri alg türleri daha fazla görülür eğer kontrolden çıkmış ya da mücadele edemeyeceğiniz bir durumda değilse birkaç adet boynuzlu nerite eklemeniz faydalı olacaktır (axolotl neriteleri yutacak ya da ağzına alabilecek boyuttaysa nerite eklemeyin)camlarında siyah , siyah lekeler oluyor. Ama temizlediğimde ise akselotulumun dışıkısının renginde bir kirililik olduğunu fark etim
Hocam bendede channa limbata var bende de bu lekeler var protein ağırlıklı beslemekten oluyo diye biliyorum bitki fayda sağlamaz isterseniz elma salyangozu iş görebilirEkli dosyayı görüntüle 71710Ekli dosyayı görüntüle 71711
En net böyle gösterebilirim .
Bide 2 akselotulumun için idal akvaryum boyutu nedir
yardımınız için teşekkürler .
Öneri için teşekürler.Hocam bendede channa limbata var bende de bu lekeler var protein ağırlıklı beslemekten oluyo diye biliyorum bitki fayda sağlamaz isterseniz elma salyangozu iş görebilir