Fotoğrafta görünen beyazlıkların ne olduğunu anlayamadım çok hızlı çoğalıyolar. lepistes, çöpçü, plati, nerite salyangoz besliyorum. Bilgisi olan var mı ?
Hocam Nerite salyangozları tatlı suda yumurta bıraksada yumurtaların çatlaması için tuzlu su gerekmetedir. Bu konuda neritelerin herhangi bir tatlı su ve tuzlusu akvaryumunda üretimi yapılamaz ayrı bir acı su akvaryumu kurmanız gerekir. Tatlı su akvaryumuna bırakılan yumurtaları toplayıp acı su akvaryumuna bırakmanız gerekir. Yumurtaların çıkması kadar yavru salyangozları büyütmesi de zordur koyduğunuz acı su akvaryumunun zemini kalsiyumca zengin kumlar ile yapmak gelişim için önemlidir mercan kırığı kum veya kalsiyum karbonatlı kum tercih edilebilir. Aynı şekilde yumurtadan çıkan salyangozların beslenebilmesi için kurduğunuz acı su akvaryumunun da yosun bakımından zengin olması gerekir. Bu şartları sağlarsanız üretmeyi deneyebilirsiniz ama aksi takdirde imkansız denebilir. Ben olsam uğraşmaz kendi hallerine bırakırım.Peki yumurtadan sağlıklı bir şekilde çıkmaları için yapabileceğim bir şey var mı yoksa bu süreçte kendi haline mi bırakayım