Akvaryumda beyazlıklar çoğalmaya başladı

FurkanD

Yumurta
Üye
Fotoğrafta görünen beyazlıkların ne olduğunu anlayamadım çok hızlı çoğalıyolar. lepistes, çöpçü, plati, nerite salyangoz besliyorum. Bilgisi olan var mı ?

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2023-03-18 at 21.22.13.jpeg
    WhatsApp Image 2023-03-18 at 21.22.13.jpeg
    45.9 KB · Görüntüleme: 43
  • WhatsApp Image 2023-03-18 at 21.21.25.jpeg
    WhatsApp Image 2023-03-18 at 21.21.25.jpeg
    24.7 KB · Görüntüleme: 43
  • WhatsApp Image 2023-03-18 at 21.21.46.jpeg
    WhatsApp Image 2023-03-18 at 21.21.46.jpeg
    81.2 KB · Görüntüleme: 43

EArslan

Phragmotic
Üye
Adi salyangoz bunlar. Kurtulmanın bir çok yolu var. Araştırabilirsin, hangi yol uygunsa onu denersin.

Utgea

Media
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Kesinlikle adi salyangoz değil hocam içiniz rahat olsun. Nerite Salyangozu yumurtası hepsi görsellik haricinde bir zararı olmaz temizlemeye kalkarsanızda nazik davranın yapıştıkları yerden çıkarması bir tık zor olabiliyor cama vs... Zarar vermeyin.

Akvaryum ortamında yumurtaların çatlayıp yavruların çıkması imkansızdır hocam yavrular çıksın diye boşuna beklemeyin derim.

FurkanD

Yumurta
Üye
Peki yumurtadan sağlıklı bir şekilde çıkmaları için yapabileceğim bir şey var mı yoksa bu süreçte kendi haline mi bırakayım

Utgea

Media
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Peki yumurtadan sağlıklı bir şekilde çıkmaları için yapabileceğim bir şey var mı yoksa bu süreçte kendi haline mi bırakayım
Hocam Nerite salyangozları tatlı suda yumurta bıraksada yumurtaların çatlaması için tuzlu su gerekmetedir. Bu konuda neritelerin herhangi bir tatlı su ve tuzlusu akvaryumunda üretimi yapılamaz ayrı bir acı su akvaryumu kurmanız gerekir. Tatlı su akvaryumuna bırakılan yumurtaları toplayıp acı su akvaryumuna bırakmanız gerekir. Yumurtaların çıkması kadar yavru salyangozları büyütmesi de zordur koyduğunuz acı su akvaryumunun zemini kalsiyumca zengin kumlar ile yapmak gelişim için önemlidir mercan kırığı kum veya kalsiyum karbonatlı kum tercih edilebilir. Aynı şekilde yumurtadan çıkan salyangozların beslenebilmesi için kurduğunuz acı su akvaryumunun da yosun bakımından zengin olması gerekir. Bu şartları sağlarsanız üretmeyi deneyebilirsiniz ama aksi takdirde imkansız denebilir. Ben olsam uğraşmaz kendi hallerine bırakırım.

FurkanD

Yumurta
Üye
Evet bende bir yandan araştırıyordum dediğiniz gibi uğraşılacak bir şey değilmiş bilgi için teşekkür ederim