Akvaryum

SametC

Pupa
Üye
Elimde 80 Litrelik devasa bir plastik kap var acaba bunu akvaryum olarak kullanabilir miyim

hakan_can

Pupa
Üye
Evet çok iyi olur ben Lepistes ve kılıç kuyruk üretiyorum akvaryum almaktansa 500tl verip 150 lt kap alıyorum içine pifo filtre ve ısıtıcı atıyorum ve hazır. Evimde 13 tane kap var üretim için ve ben bir sıkıntı görmüyorum.

Ü

Üye silindi 8734

Evet kullanılabilir ben ilk başladığımda 10 litrelik plastik kapta besliyordum

SametC

Pupa
Üye
Birde acaba Betta için kaç litrelik bir kap olur?

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Kullanılabilir. Yalnız altında tekerlek varsa çıkarmanı öneririm. Plastik kapların tabanı her yerden zemine temas etmediği için basınçtan patlama riski olabiliyor, önce test etmeni öneririm.

Ü

Üye silindi 8734

Elimde 80 Litrelik devasa bir plastik kap var acaba bunu akvaryum olarak kullanabilir miyim
Bide hiç bilmediğini varsayarsak zemine sakın renkli taş koyma heryerde bulabileceğin lav kırığı var onlardan koy çok iyi olur herhalde lepistes vb türler besleyeceksin
bitki ekersende lav kırığına bence çok verimli olmuyor çunkü taş olukları için bitkinin gövdesini eziyor ve hafif olduğu için kumdan bitkinin çıkma ihtimali çok yüksek
ama su değerleri için özelliklede azot döngüsü için çok iyi lav kırığı yeni başladıysan onla bi başla sonra daha iyi ithal markalara geçersin jbl olur vesayse vesayre
burda lav kırığından basediyorum(küçük taneli olan)

SametC

Pupa
Üye
Bide hiç bilmediğini varsayarsak zemine sakın renkli taş koyma heryerde bulabileceğin lav kırığı var onlardan koy çok iyi olur herhalde lepistes vb türler besleyeceksin
bitki ekersende lav kırığına bence çok verimli olmuyor çunkü taş olukları için bitkinin gövdesini eziyor ve hafif olduğu için kumdan bitkinin çıkma ihtimali çok yüksek
ama su değerleri için özelliklede azot döngüsü için çok iyi lav kırığı yeni başladıysan onla bi başla sonra daha iyi ithal markalara geçersin jbl olur vesayse vesayre
burda lav kırığından basediyorum(küçük taneli olan)
beta balığı besliyeceğim, peki ne tür bitkiler kullanmalıyım?

Ü

Üye silindi 8734

beta balığı besliyeceğim, peki ne tür bitkiler kullanmalıyım?
Sana kalmış yani bence basit olanlardan başla yani CO2 ve ışık ihtiyacı az olanlardan mesela çınar, limon, zeytin ,gül, eledoea
ben her zaman bütçeniz varsa CO2 takviyeli bir sistem kurmanızı tavsiye ediyorum çünkü CO2 varsa her türlü bitkiye bakabilirsiniz

SametC

Pupa
Üye
Sana kalmış yani bence basit olanlardan başla yani CO2 ve ışık ihtiyacı az olanlardan mesela çınar, limon, zeytin ,gül, eledoea
ben her zaman bütçeniz varsa CO2 takviyeli bir sistem kurmanızı tavsiye ediyorum çünkü CO2 varsa her türlü bitkiye bakabilirsiniz
maalesef bütçem kısıtlı ama tavsiyen için çok teşekkür ederim