Akvaryum üstü açık

Koraykbl

Yumurta
Üye
Merhaba arkadaşlar. Bugün akvaryumu tenizlerken gördüm akvaryum kapağımın kenarlarında oksitler birikmiş ve suya zarar veriyordu. Aslında önceden fark ettim ama temizledikçe geçer diye düşünmüştüm geçmedi. Bundan dolayı akvaryumun kapağını çıkarttım ama aklımda bir soru var elma salyangozumun kaçıp evde ölmesinden korkuyorum. Kaçar mı veya kaçarsa geri döner mi acaba ne yapabilirim?
2.SORUM: Bugün bir ışık yaptım sarı ledlerle acaba ışık düzeyi iyi mi? İyiyse akşamları açık bırakmamda bir sakınca var mı?

Ekli dosyalar

• IMG_20240830_203513.jpg
    IMG_20240830_203513.jpg
    32.2 KB · Görüntüleme: 17

Azizdurden

Yumurta
Üye
Kireç lekelerini jilet ile kazıyabilirsiniz. Kaçmaz büyük ihtimal. Eğer canlı bitkiniz yoksa ışığı sadece akvaryumu görmek için düşünebilirsiniz. Bu arada akvaryumunuz kaç litre? 2 japon için bir hayli küçük duruyor. Japon balığı başına en az 40 litre öneriliyor. Ve iyi filtrasyon, suyu çok kirletiyorlar.

Koraykbl

Yumurta
Üye
Teşekkür ederim. Japonlar aslında işin içinde yoktu tecrübezliğime geldi ve birazda petshopcu yüzünden yaşar dedi ve aldım. Keşke yapmasaydım geri almaz alma başka petshop alabilir belki

Azizdurden

Yumurta
Üye
Teşekkür ederim. Japonlar aslında işin içinde yoktu tecrübezliğime geldi ve birazda petshopcu yüzünden yaşar dedi ve aldım. Keşke yapmasaydım geri almaz alma başka petshop alabilir belki
Petshopları dinlememek gerek, tek amaçları para kazanmak. Forumda bizlere veya farklı akvaryum forumlarına sorabilirsin takıldığın konuları. Petshoplar almazsa sahibinden gibi sitelerde, facebook gruplarında satabilirsin, alanlar var.

Koraykbl

Yumurta
Üye
Petshopları dinlememek gerek, tek amaçları para kazanmak. Forumda bizlere veya farklı akvaryum forumlarına sorabilirsin takıldığın konuları. Petshoplar almazsa sahibinden gibi sitelerde, facebook gruplarında satabilirsin alanlar var.
Havasızlıktan ölmezlermi gidene kadar?
Çok soru sordum kusura bakmayın sjsjsjs